preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija

 > Naslovnica
Najnovije vijesti Škole

DAN SIGURNOG INTERNETA

Autor: Marijana Mavić, 12. 2. 2021.

U okviru preventivnih programa naša škola obilježila je Dan sigurnog interneta 9. veljače 2021., a tijekom cijelog tjedna provodile su se aktivnosti kojima se potaknulo učenike na odgovornu primjenu online tehnologije i mobilnih uređaja te podignula svijest o sigurnosnim problemima na internetu.

 

Budući da istraživanja pokazuju da sve mlađa djeca koriste internet, a pritom ne prepoznaju opasnosti i ne znaju se zaštiti, tema o sigurnosti djece na internetu obuhvatila je sve uzraste.

Tako su učenici u 2. i 3. razredu PŠ Ičići čitali slikovnicu o pravilnom i sigurnom korištenju interneta „Sigurni s Neticom“ i razgovarali o opasnostima koje vrebaju na internetu te što mogu učiniti u situacijama koje se mogu dogoditi dok igraju online igrice ili gledaju određene sadržaje na internetu. Slikovnicu su pregledavali i učenici 2.b razreda u matičnoj školi, slušali su dječju pjesmu o internetu u izvedbi Genijalaca, a na satu Hrvatskog jezika interpretirali su tekst „Ah ta računala…“ Branke Nikolić te na kraju izradili plakate.

Učenici 4.b razreda u produženom boravku odigrali su Genially igru „Učimo, zabavljamo se i družimo virtualno i sigurno“ i izradili male plakate "Opasnost vs zabava" kojima su prikazali pozitivne i negativne strane društvenih mreža, a u 4.c razredu učenici su osvijestili koja su pravila ponašanja prilikom korištenja Viber grupa.

U predmetnoj nastavi održane su radionice o pravilima ponašanja na internetu, učenicima se ukazalo kako da budu oprezni prilikom otvaranja profila na društvenim mrežama i zaštite osobne podatke. S učenicima petih razreda razmatrala se tema o oblicima elektroničkog nasilja, a u 8.c razredu održana je radionica o načinima komuniciranja influencera i njihovom utjecaju na svih, pa tako i na mlade.

 
CMS za škole logo
Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija / Nova cesta 53, HR-51410 Opatija / os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr / ured@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju