preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija

 > Naslovnica
Najnovije vijesti Škole

Veliki uspjeh učenika Svebora Stublije na Državnom natjecanju iz informatike

Autor: Dragica Rade, 8. 5. 2022.

Državno natjecanje iz informatike se održalo od 3. do 6. svibnja 2022. u hotelu Imperial u Vodicama. Učenik Svebor Stublija je sudjelovao u čak tri kategorije i osvojio čak dvije medalje.

U kategoriji Logo je osvojio izvrsno 2, mjesto, u kategoriji Primjena algoritama je osvojio 7. mjesto, a u kategoriji Razvoj softvera osvojio je 1. mjesto.

Softverski rad pod nazivom Spendiverse čija je tema financijska pismenost izradio je zajedno s učenicom OŠ "Fran Franković" Rijeka Martom Ljubić. Učenici su oduševili prosudbeno povjerenstvo i ostale sudionike i gledatelje svojim sigurnim nastupom i jasnim odgovorima na pitanja te zasluženo osvojili zlatnu medalju. smiley

Školski mentor učenika je Saša Bačić, a vanjski mentori su volonteri Centra tehničke kulture Rijeka Simeon Stefanović (Logo), Jako Tomasić (Primjena algoritama) i Ivana Žužić (Razvoj softvera).

Bilo nam je drago na državnom natjecanju sresti bivšeg učenika naše škole koji sada pohađa XV. gimnaziju u Zagrebu Jakova Celina koji je i dalje vrlo uspješan natjecatelj iz informatike.

Čestitamo. smiley
CMS za škole logo
Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija / Nova cesta 53, HR-51410 Opatija / os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr / ured@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju