preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija

 > Naslovnica
Najnovije vijesti Škole

PREDSTAVLJANJE e-Twinning PROJEKTA SLIKOVNICOM POVEZANI

Autor: Marijana Mavić, 22. 5. 2022.

Čakavčići iz Voloskog pod mentorstvom učiteljice Gordane Jedriško Popeškić ove su godine sudjelovali u eTwinning projektu Slikovnicom povezani.

Cilj projekta bio je stvaranje suradničke slikovnice. Učenici su se u razdoblju od listopada 2021. do lipnja 2022. godine ponajprije upoznavali s kvalitetnim slikovnicama, a zatim potaknuti njima krenuli u stvaranje vlastitih slikovnica. Ponukani načelom zavičajnosti i suradničkim radom osmislili smo temu, ideju i likove nove slikovnice, odredili likovnu tehniku i ilustrirali svoju priču. Mi smo stvorili uvod i zaplet slikovnice „Krajica z Opatije“, a zatim smo slikovnicu predali našim projektnim partnera iz OŠ „dr. Andrija Mohorovičić“ Matulji koji su nastavili i završili priču.

Naš je zadatak bio završiti njihovu priču „Zvonejska mlekarica“.

Tijekom projekta, učenici iz Matulja i Opatije slali su si međusobno kratke videe i pisma te su komunicirali i videopozivom, a sve svoje aktivnosti bilježili su i na Padlet ploči:

https://padlet.com/gordanajedriskopopeskic/8xn2w1x7cijcj9k4

 

Izradili smo slikovnice u Book Creatoru, a učenici su se snimili kako bismo imali i slušni zapis.

Na kraju nam još slijedi Završna svečanost u Dječjoj kući u Rijeci koja će se održati 8.lipnja.

Nakon Završne svečanosti u Dječjoj kući, projekt ne završava jer slikovnice putuju na izložbu. Prva izložba bit će upriličena u Dječjem odjelu “Stribor” Gradske knjižnice Rijeka gdje će biti izložene od 8. do 11. lipnja 2022. godine. Druga izložba bit će postavljena u Gradskoj knjižnici Crikvenica između 13. i 16. lipnja 2022. godine. 

Bilo nam je zadovoljstvo i veselje sudjelovati u ovom projektu!

U prilogu možete pogledati gotove slikovnice u Book creatoru.

Poveznica za slikovnicu “Krajica z Opatije”:

Poveznica za slikovnicu “Zvonejska mlekarica”:

 
CMS za škole logo
Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija / Nova cesta 53, HR-51410 Opatija / os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr / ured@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju