preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija

 > Naslovnica
Najnovije vijesti Škole

DI ČA SLAJE ZVONI

Autor: Andrea Abramović, 30. 5. 2022.

U subotu, 28. svibnja 2022., učenici naše škole sudjelovali su na manifestaciji Di ča slaje zvoni u Žminju. Riječ je o 51. Saboru čakavskog pjesništva i natjecanju u nekoliko kategorija.

Učenici Erik Golubović i Erik Stanković Tresoglavić natjecali su se u recitatorskom izričaju pod mentorstvom učiteljice Gordane Jedriško Popeškić. Iako je konkurencija bila velika, učenici su bili odlični. Učenici Jan Bilen, Lena Kik, Marija Josipović i Natali Ujčić natjecali su se literarnim radovima na čakavskom narječju pod mentorstvom učiteljica Andree Abramović i Liljane Ćatić. Literarni radovi navedenih učenika ušli su u uži izbor natjecanja te su tiskani u zbirci „Kako ča zvoni va Žminje 2022.“.

Treća kategorija natjecanja je likovno stvaralaštvo, a najbolji radovi bili su izloženi u žminjskoj Kuli koju smo posjetili. Nakon natjecanja djeca su sudjelovala na dramskoj radionici koju je održala pedagoginja Marijana Peršić iz INK-a Pula. Uz pomoć igre, improvizacije i vježbi naučila su osnove scenskog nastupa. U večernjim satima pogledali su predstavu „Veli Jože“ koju su izveli glumci Teatra Naranča iz Pule. Učenici su iz Žminja otišli sa zbirkama, priznanjima, nagradama za sudjelovanje te bogatiji za još jedno iskustvo. 
CMS za škole logo
Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija / Nova cesta 53, HR-51410 Opatija / os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr / ured@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju