preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija

 > Naslovnica
Najnovije vijesti Škole

OBAVIJEST O NASTAVI IZBORNIH PREDMETA

Autor: Marijana Mavić, 6. 6. 2022.

Poštovani roditelji, u školskoj 2022./2023. godini izborna nastava organizirat će se iz nastavnih predmeta: 

Informatika - 1., 2., 3., 4. razred, 7. i  8. razred

Katolički vjeronauk - od 1. do 8. razreda

Islamski vjeronauk – od 1. do 8. razreda

Talijanski jezik – od 4. do 8. razreda

Njemački jezik – od 4. do 8. razreda

 

Za učenike koji nastavljaju pohađati nastavu izbornih predmeta u školskoj 2022./2023. godini, roditelji ne podnose zahtjev za upis. Učenici dalje pohađaju izborne predmete u koje su dosad uključeni, bez da se ponovo upisuju.

 

Za učenike koji će prvi put odabrati izborni predmet ili više njih u školskoj 2022./2023. godini, a dosad ga nisu pohađali ili je bio obvezan, roditelji moraju ispuniti obrazac zahtjeva za upis u izborni predmet i predati razredniku najkasnije do 30. lipnja 2022. godine. Popunjavanjem zahtjeva roditelj je ujedno suglasan za uključivanje učenika u izbornu nastavu. Izjava roditelja o uključivanju djeteta u program izborne nastave osnova je za narudžbu udžbenika.

Za učenike koji žele prestati pohađati izborni predmet roditelj podnosi zahtjev za ispis   koji se dostavlja Učiteljskom vijeću do završetka nastavne godine, a najkasnije do 30. lipnja tekuće godine za sljedeću školsku godinu. Nije moguće isti zahtjev predati nakon navedenog roka. Obrasci zahtjeva su u privitku.

Napomene vezano uz određene izborne predmete

Informatika je u 5. i 6. razredu obvezni nastavni predmet, a u 7. i 8. razredu izvodi se kao izborna nastava. Stoga molimo roditelje učenika 6. razreda da podnesu zahtjev za upis u izborni predmet Informatiku ako će dijete pohađati Informatiku u 7. razredu.

Budući da se Njemački jezik i Talijanski jezik kao izborni predmeti provode od 4. razreda, molimo roditelje učenika 3. razreda koji su zainteresirani za pohađanje tih predmeta da predaju razredniku zahtjev za upis.

Učenici koji su polazili izvannastavnu aktivnost rano učenje talijanskog jezika mogu nastaviti pohađati nastavu izbornog predmeta Talijanskog jezika tako da roditelji podnese zahtjev za upis u izborni predmet.


Priloženi dokumenti:
IP_zahtjev_za_ispis.docx (55.98 KB)
IP_zahtjev_za_upis.docx (56.07 KB)


CMS za škole logo
Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija / Nova cesta 53, HR-51410 Opatija / os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr / ured@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju