preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija

 > Naslovnica

Nova cesta 53; telefon: (051) 703 910; email: rkj@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
Zgrada Volosko: (051) 701 279
Područne škole: Ičići (051) 704 311; Veprinac (051) 299 082
Ovo je portal vijesti rada škole koji stvaraju učenici, učitelji i suradnici.
Sve važne trajnije obavijesti nalaze se na Vršnom web mjestu škole (otvara novi prozor preglednika).


Najnovije vijesti Škole

Nacionalni kviz za poticanje čitanja

Autor: Iva Kovačević, 18. 11. 2017.

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige, nekolicina učenica 8. a razreda rješavala je 15. listopada Nacionalni kviz za poticanje čitanje pod nazivom "Čitanje ne dolazi u pitanje". Kviz se provodio online u narodnim i školskim knjižnicama diljem Hrvatske i dijaspore. Iz svake je škole izabran jedan pobjednik. Iz naše je škole najbolja bila Ada Mihaljević. 15. studenoga, Ada i školska knjižničarka krenule su u ranojutarnjim satima put Zagreba kako bi sudjelovale u završnoj svečanosti kviza. Svečanost se održala u  središnjoj knjižnici u Hrvatskoj - Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Od više od 200 knjižnica diljem Hrvatske te više od 1000 učenika koji su sudjelovali u kvizu, ime učenice Ade Mihaljević bilo je izvučeno među dobitnicima utješnih nagrada. Sanja Pilić je učenici uručila nagradu: knjigu F. H. Burnetta "Tajni vrt" i lampu za čitanje.

Svečanost su uveličali i pisci knjiga koje su učenici trebali pročitati kako bi pristupili rješavanju kviza - Sanja Pilić ("Pošalji mi poruku"), Maja Brajko-Livaković ("Milijunaši") i Tihomir Horvat ("Mali ratnik"). Jelena Glavić-Perčin, načelnica Sektora za muzejsku i knjižničnu djelatnost, je prepunoj dvorani djece izrekla životni savjet: "Nakon ovoga dana nastavite prijateljstvo s knjigom, prijateljicom koja vas nikada neće iznevjeriti. Prijateljstvo s najtišom i najmudrijom prijateljicom. Savjet koji je prihvaćen od svake osobe u dvorani, i od onih mlađih, i onih malo starijih.

 
CMS za škole logo
Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija / Nova cesta 53, HR-51410 Opatija / os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr / ured@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju