preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija

 > Naslovnica

Nova cesta 53; telefon: (051) 703 910; email: rkj@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
Zgrada Volosko: (051) 701 279
Područne škole: Ičići (051) 704 311; Veprinac (051) 299 082
Ovo je portal vijesti rada škole koji stvaraju učenici, učitelji i suradnici.
Sve važne trajnije obavijesti nalaze se na Vršnom web mjestu škole (otvara novi prozor preglednika).


Najnovije vijesti Škole

Što povezuje puža i broj 3*?- NTC radionica za darovite učenike

Autor: Lidija Jukić, 16. 3. 2018.

Uspješno smo završili prvi ciklus dodatnog programa NTC radionica za darovite učenike u našoj Školi.

 

 

Ranko Rajović autor je NTC programa u kojem je spoznaje suvremene medicine iz područja neuroanatomije, neuroendokrinologije i neurofiziologije povezao sa svakodnevnim aktivnostima djece. NTC program nastao je i kao plod želje da se djeci omogući ostvarenje osobnih potencijala, ali i kao potreba da se prevladaju sve prisutnije poteškoće kao što su poremećaj govora, čitanja i pisanja (disleksija, disgrafija, diskalkulija).

 

U našu Školu NTC program učenja ušao je u obliku dodatnog programa NTC radionica za darovite učenike ostvarenog suradnjom Udruge Srce za Volosko i Ustanove Sophia iz Vodnjana, koordinatora svih NTC aktivnosti u Istri i Rijeci.

 

Tijekom ove školske godine u NTC radionicama za darovite učenike redovito je sudjelovalo trinaest učenika četvrtih i petih razreda, koji su kroz radionice izvježbali tehnike iz NTC sustava učenja te tako dobili nova znanja za kvalitetniji samorazvoj vlastitih potencijala kao i nove načine buđenja znatiželje (ili intelektualnog provociranja :) ) članova obitelji i prijatelja.

 

Za informacije o daljnjim aktivnostima NTC  (Nurturing Talented Children) programa, kojeg su naši učenici preimenovali u Nuclear TNT Center ili New ways of Teaching Children, na opatijskom područu i šire pratite na web stranicama Škole, facebook stranicama NTC Istra i na web stranici www.ntcucenje.com.hr

 

* Za provjeru slaganja vaše ideje i odgovora potražite učenike polaznike NTC radionica i autoricu pitanja učenicu C. G.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija / Nova cesta 53, HR-51410 Opatija / os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr / ured@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju