preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija

Nova cesta 53; telefon: (051) 703 910; email: rkj@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
Zgrada Volosko: (051) 701 279
Područne škole: Ičići (051) 704 311; Veprinac (051) 299 082
Ovo je portal vijesti rada škole koji stvaraju učenici, učitelji i suradnici.
Sve važne trajnije obavijesti nalaze se

na Vršnom web mjestu škole (otvara novi prozor preglednika).


O školskoj knjižnici

 

     

Radno vrijeme školske knjižnice:

PONEDJELJAK - PETAK

8:00 - 14:00

knjiznica.rkj@gmail.com

 

Katalog:

 

 

U odgovarajući prozorčić upišite traženi pojam (ime autora ili naslov) i kliknite na "Traži".

 

 

 Klikni i čitaj

 


Vijesti iz knjižnice

Duh Božića stigao i u školsku knjižnicu 🎄 🎅

Autor: Iva Kovačević, 19. 12. 2019. 09:21

   Duh Božića stigao i u školsku knjižnicu! smiley 

 

 

 

 

 

 [više]

BOŽIĆNA POŠTA U ŠKOLI 🎄 🎅

Autor: Iva Kovačević, 19. 12. 2019. 08:49

Dragi učenici,

 ove vas godine u školskoj knjižnici očekuje božićni sandučić u koji možete ubaciti želje, čestitke, pozdrave i misli. Napišite prijateljima i prijateljicama iz razreda i škole, profesorima i profesoricama, simpatijama, lijepe stvari za Božić.

Obavezno na omotnicu napišite IME, PREZIME i RAZRED osobe kojoj šaljete pismo.

Božićna pošta će biti otvorena od 16. do 20. prosinca. 23. prosinca će školski poštari u svaki razred donijeti poštu.

  Pišite i zabavite se  smiley

 [više]

Međunarodni dan djeteta

Autor: Iva Kovačević, 21. 11. 2019. 10:13

   20.11. obilježava se Međunarodni dan djeteta. Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 20. studenoga 1959. godine usvojila Deklaraciju o pravima djeteta, a 1989. godine Konvenciju o pravima djeteta. Povodom toga dana, knjižničari su zajedno s knjižničarkom napravili prigodni pano koji je postavljen u školskoj knjižnici. smiley

 [više]

Sudjelovali smo u projektu Međunarodne razmjene straničnika

Autor: Serena Calderara Cvjetović, 31. 10. 2019. 12:14

Ove školske godine prijavili smo se na projekt u kojem sudjeluju škole iz cijeloga svijeta. Radi se o Bookmark Exchange Project-u, odnosno Međunarodnoj razmjeni straničnika, što ga svake godine u mjesecu školskih knjižnica organizira Međunarodna udruga školskih knjižničara (IASL), a cilj je razmjena straničnika između dviju škola. Svake se godine uparuju različite škole, kako bi svaka škola upoznala što više različitih kultura i običaja iz cijeloga svijeta.

Svaka škola jada se prijavi dobije svoju školu partnera s kojom razmjenjuje straničnike. Naša škola dobila je školu iz Portugala, Oliveira de Azeméis.

Tijekom listopada učenici 7.c, 5.b i 5.c izrađivali su straničnike s motivima grada Opatije, a svaki straničnik su upotpunili i glagoljicom. Straničnici su poslani u Portugal, a mi s nestrpljenjem iščekujemo njihove uratke koje ćemo izložiti na panou.

 [više]

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Serena Calderara Cvjetović, 24. 10. 2019. 08:26

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje ove su se godine u našoj školi obilježili uz prigodni pano u holu. Za izradu panoa zaslužna je vjeroučiteljica Natalija Smolčić. Uz pano, na stolu su se pronašli jesenski plodovi te žitarice.

 [više]

Mjesec hrvatske knjige u U ritmu čitanja!

Autor: Serena Calderara Cvjetović, 24. 10. 2019. 08:13

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga. Ovogodišnja je manifestacija posvećena glazbi, a moto je U ritmu čitanja! 

I naša škola sudjeluje u  manifestaciji kroz radionice izrade straničnika, postavljanjem prigodnog panoa u holu škole te malom izložbom knjiga koje govore o glazbi. I ove godine provodimo anketu Moja naj knjiga čije ćemo rezultate znati 15. studenog.

 

 

 [više]

Maja Srok druga na natjecanju u znanju i kreativnosti “Čitanjem do zvijezda“

Autor: Serena Calderara Cvjetović, 3. 5. 2019. 21:59

Na Nacionalnom projektu za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja - natjecanje u znanju i kreativnosti “Čitanjem do zvijezda“ s međunarodnim učešćem, u kategoriji plakata Maja Srok iz 6.a i njena mentorica Vanja Kusturin Zukić osvojile su visoko drugo mjesto. U kategoriji plakata sudjelovala su 23 učenika. U samoj prezentaciji plakata pomogla im je i knjižničarka Serena Calderara Cvjetović.

 

 [više]

Narodna baština u knjižnici

Autor: Serena Calderara Cvjetović, 4. 4. 2019. 09:07

 

 

Učenici šestih razreda su s profesoricom Hrvatskoga jezika Milanom Međimorec u školskoj knjižnici postavili izložbu Narodna baština.

 [više]

Strip radionica za najmlađe

Autor: Serena Calderara Cvjetović, 4. 4. 2019. 08:57

Na strip radionici Damira Steinfl u Gradskoj knjižnici i čitaonici ''Viktor Car Emin'' u  Opatiji sudjelovalo je desetak učenika iz četvrtog razreda. Učenici su naučili što je strip i koje su njegove posebnosti te su se i sami okušali u izradi stripa. Radionica se održala 22. ožujka, a u pratnji su bile učiteljica Ana Matušan i knjižničarka Serena Calderara Cvjetović.

 [više]

Održali smo književni susret s Nadom Mihoković- Kumrić

Autor: Serena Calderara Cvjetović, 8. 3. 2019. 13:28

Našu školsku knjižnicu i PŠ Veprinac je posjetila spisateljica Nada Mihoković- Kumrić.  U ovom prekrasnom književnom susretu prisustvovali su učenici sedmih razreda te svi učenici PŠ Veprinac. Na susretu je govorila o svom životu te o svojim romanima.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 CMS za škole logo
Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija / Nova cesta 53, HR-51410 Opatija / os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr / ured@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju