preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija

O školskoj knjižnici

 

     

Radno vrijeme školske knjižnice:

SVAKOG DANA OD 7:30 DO 13:30

knjiznica.rkj@gmail.com

051/703-912

 

Katalog:

 

 

U odgovarajući prozorčić upišite traženi pojam (ime autora ili naslov) i kliknite na "Traži".

 

 

 Klikni i čitaj

 


Vijesti iz knjižnice

PRVAŠIĆI U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

Autor: Serena Calderara Cvjetović, 23. 5. 2022. 12:20

Prvašići iz Voloskoga posjetili su školsku knjižnicu u matičnoj zgradi. Razigrani prvašići stigli su sa svojim učiteljicama Marinom Crnković i Ingrid Maleš te knjižničarkom Anamariom Srdoč. Nakon što su se smjestili, knjižničarka im je čitala priču Čarolija u knjižnici te su pogledali isječak iz emisije Čarobna ploča, a učitelj Krešo im je kroz pjesmu i rimu objasnio kako se trba ponašati u knjižnici. Razgovarajući s knjižničarkom naučili su što sve mogu pronaći u knjižnici, kako se ponašati u knjižnici te što knjige ne vole. Učenici su napravili radove za uspomenu na dolazak te se na samome kraju počastili.

 

 [više]

Virtualna knjižnica

Autor: Lorena Mrvčić Fućak, 14. 4. 2021. 10:22

Dragi učenici,

od danas možete pogledati virtualnu stranicu knjižnice na navedenoj poveznici. Ona vam donosi vijesti iz knjižnice te neke od događaja koje smo obilježili ove godine uživo ili virtualnim putem. wink #ostanimoodgovorni

Poveznica za virtualnu knjižnicu:

https://wakelet.com/wake/_VO26Rp2DZLxkRQgJ1fYS

Vaša knjižničarka Lorena

 [više]

E-Lektire

Autor: Lorena Mrvčić Fućak, 12. 4. 2021. 08:45

 

 

 [više]

Mjesec hrvatske knjige i Mjesec prava djece i mladih

Autor: Lorena Mrvčić Fućak, 30. 11. 2020. 10:47

Mjesec hrvatske knjige i Mjesec prava djece i mladih

 

Dana 21. listopada 2020. godine, obilježili smo Mjesec hrvatske knjige i Mjesec prava djece i mladih. Ove godine  tema Mjeseca hrvatske knjige je očuvanje planete Zemlje pod sloganom „Razlistaj se“.

Četiri učenice iz 4. a razreda razgovarale su s knjižničarkom o planetu Zemlji, animiranome filmu te knjizi Ledeno doba, o važnosti čitanja te pojmu elektroničke knjige. Učenice su izvrsno riješile kviz o prirodnim znamenitostima Republike Hrvatske koji se nalazi na stranicama Knjižnica grada Zagreba.

Učenice su zaključile da bi svako dijete trebalo imati pravo na slobodu, osnovno obrazovanje, a ne prisilni rad iza kojeg je glavna motivacija novac ljudi koji se bogate na dječjem radu.

Bilo nam je lijepo, a najviše od svega nam se sviđa kviz koji je zanimljiv i poučan!

 

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 CMS za škole logo
Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija / Nova cesta 53, HR-51410 Opatija / os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr / ured@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju