preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija

 > Naslovnica

Nova cesta 53; telefon: (051) 703 910; email: rkj@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
Zgrada Volosko: (051) 701 279
Područne škole: Ičići (051) 704 311; Veprinac (051) 299 082
Ovo je portal vijesti rada škole koji stvaraju učenici, učitelji i suradnici.
Sve važne trajnije obavijesti nalaze se na Vršnom web mjestu škole (otvara novi prozor preglednika).


Najnovije vijesti Škole

Dan ružičastih majica

Autor: Saša Bačić, 1. 3. 2018.

Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja (nazvan i Dan ružičastih majica), obilježen je u našoj školi putem brojnih događanja.

Školska pedagoginja Ena Stevović tijekom cijeloga dana održavala je pedagoške radionice na temu osnaživanja odnosa unutar razreda te rješavanja konfliktnih situacija. Sudjelovali su 4.c, 4.d i 7.b razred. Učenici četvrtih razreda osnaživali su međusobne odnose putem radionice „gledaj me u oči“, dok su učenici sedmog razreda izrađivali mrežu prijateljstva i komunikacije. Sva tri razreda sudjelovali su u raspravi o načinima rješavanja konfliktnih situacija.

Na velikom odmoru naš informatičar Saša Bačić poslikao je naše učenike i djelatnike u njihovim rozim majicama i drugim rozim modnim dodacima, kao i učenike i djelatnike područne škole Volosko.

Učenici područne škole Volosko (2.b, 3.a i 3.b) sa svojim razrednicama također su sudjelovali u Danu ružičastih majica posjetom Društvu „Naša djeca“, koje se bavi osmišljavanjem i organiziranjem slobodnog vremena djece predškolske i školske dobi. Pisanim porukama na ružičastom papiru, prigodnim predavanjima i pjesmom učenici su odaslali glasnu poruku protiv bilo kakvog oblika vršnjačkog nasilja.

Policijska djelatnica Marina Sverić posjetila je školu i održala predavanja šestim razredima o štetnosti društvenih mreža i eventualnim problematičnim situacijama u kojima se osnovnoškolci mogu naći radi neprimjerenog korištenja istih, te kako ih rješavati i kako im u tome može pomoći policija.

U ponedjeljak, 5. ožujka, policijski djelatnik Dario Tonković održati će predavanje „Elektronički kriminalitet“ roditeljima petih i šestih razreda o istoj temi, s naglaskom na to kako oni kao roditelji mogu imati veću kontrolu nad korištenjem društvenih mreža svoje djece, i zašto je to uopće važno te kako prepoznati eventualni cyberbullying na vrijeme.

Veselimo se našem sljedećem Danu ružičastih majica!
CMS za škole logo
Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija / Nova cesta 53, HR-51410 Opatija / os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr / ured@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju