preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija

Što je GLOBE?

Zamisao o znanstveno obrazovnom programu GLOBE (Globalno učenje i opažanje za dobrobit okoliša) obznanio je američki potpredsjednik Al Gore na Dan planeta Zemlje 1994. godine. Na isti je dan (22. travnja) 1995. godine program pokrenut u SAD, a vlade mnogih zemalja diljem svijeta tih su dana s američkim predstavnicima potpisale sporazume o provođenju programa GLOBE. U SAD je vođenje programa povjereno Nacionalnoj upravi za atmosferska i oceanografska pitanja (NOAA) kao glavnom nositelju, a u njegovo ostvarivanje uključeno je još šest vladinih agencija. Do kraja 1998. godine, potpisivanjem sporazuma, programu GLOBE priključilo se 79 zemalja iz cijelog svijeta.

Hrvatska je bila među prvim zemljama koje su pristupile ostvarivanju tog svjetskog programa (sporazum je potpisan 13. travnja 1995.). Glavni nositelj programa u Hrvatskoj je Ministarstvo prosvjete i športa, a supotpisnik sporazuma je Državna uprava za zaštitu prirode i okoliša. Do kraja 1998. u Hrvatskoj se priključilo 75 škola.

MEĐU NJIMA I NAŠA ŠKOLA!


GLOBE Opatija 2010/2011.

 

 

GLOBE OPATIJA 

   

MENTORICE:

Dragica Rade, učiteljica informatike

Radenka Korenjak, učiteljica geografije ...

 


GLOBE vijesti

GLOBE Blog

O aktivnostima Globovaca naše škole više možete saznati na njihovom blogu:

GLOBE RKJ OpAtiJa BLOG

http://globe-rkj-opatija.blog.hr/


CMS za škole logo
Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija / Nova cesta 53, HR-51410 Opatija / os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr / ured@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju