preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija

 > Nastava
SATNICA NASTAVE U SVIM ZGRADAMA

 


Vijesti iz nastave

RASPORED UČIONICA PO RAZREDNIM ODJELIMA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

Autor: Marijana Mavić, 1. 9. 2021. 13:49

RAZREDNI ODJEL

BROJ UČIONICE

4.a

55

4.b

56

4.c

57

6.a

49

8.a

43

7.a

28

5.a

30

7.b

39

8.c

46

5.c

40

7.c

45

8.b

42

8.d

15

5.b

44

6.b

41

6.c

54

UČIONICA KEMIJE I FIZIKE

32

UČIONICA INFORMATIKE

50

 
 [više]

ORGANIZACIJA NASTAVE

Autor: Marijana Mavić, 1. 9. 2021. 08:46

 

OPĆENITO

Nastava je organizirana u jednoj smjeni za sve učenike školske ustanove. Produženi boravak organizirat će se za učenike 1., 2., 3. i 4. razreda i kreće s radom od srijede - 8. rujna 2021. Nastavni sat traje 45 minuta, a nastava je organizirana u blok satima. Školska prehrana je organizirana i započinje u utorak 7.9. 2021. (marenda) i u srijedu 8.9.2021. (ručak). Raspored sati učenici će dobiti prvog nastavnog dana. Svaki razredni odjel ima svoju učionicu, a kabinetska nastava organizirat će se za učenje  predmeta: Fizika, Kemija i Informatika. Tijekom nastavnog dana učenici će imati kratke odmore od 5. minuta i dva duža odmora od 15 minuta tijekom kojih će ići na marendu (iza drugog sata idu učenici 5. i 7. razreda, a nakon trećeg sata su učenici 6. i 8. razreda). U vremenu kada učenici nisu na marendi, borave na školskom dvorištu ili igralištu prema utvrđenom rasporedu. Prilikom ulasku u školu učenici dezinficiraju obuću. Masku su obvezni u učionicama nositi učenici od 5. do 8. razreda. Roditelji su obvezni učenicima mjeriti tjelesnu temperaturu svakoga dana prije kretanja u školu. Detaljnije upute učenici će dobiti od razrednika. Ulaz u školske zgrade i dvorišta dozvoljen je samo učenicima i djelatnicima škole. Prema dogovoru s razrednicima,  predmetnim učiteljima i stručnim suradnicama u školskoj će se ustanovi organizirati roditeljski sastanci i informacije prema unaprijed dogovorenim terminima.

KLIKNI VIŠE! 

 [više]

VAŽNO! ORGANIZACIJA NASTAVE OD PONEDJELJKA 22.3.2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marijana Mavić, 18. 3. 2021. 12:33

 

Poštovani roditelji, na sjednici Stožera civilne zaštite Grada Opatije održanoj 18.3.2021. godine donesena je Odluka da nastava u našoj školskoj ustanovi za učenike razredne nastave i dalje ide po  Modelu A: nastava u školi, a za učenike od 5. do 8. po Modelu C: nastava na daljinu. Budući da su učenici predmetne nastave online, školski sat traje 45 minuta i radimo prema rasporedu za nastavu na daljinu, samo ujutro (raspored A). Takva mjera je izrečena sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Primorsko-goranskoj županiji. Nadamo se da će se uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera situacija uskoro poboljšati. Čuvajte se i ostanite zdravi!

 [više]

VAŽNO! ODLUKA STOŽERA!

Autor: Marijana Mavić, 15. 3. 2021. 15:52

Poštovani roditelji, na sjednici Stožera civilne zaštite Grada Opatije održanoj 15.3.2021. godine donesena je Odluka da nastava u našoj školskoj ustanovi i dalje ide po Modelu A: nastava u školi – rad u dvije smjene, uz dodatne mjere zaštite za učenike od 5. do 8. razreda koji na nastavi moraju nositi maske. Takva mjera je izrečena sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Primorsko-goranskoj županiji. Nadamo se da će se uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera situacija uskoro poboljšati. Čuvajte se i ostanite zdravi!

 [više]

PRAVILA PONAŠANJA I KOMUNICIRANJA U ONLINE OKRUŽENJU

Autor: Marijana Mavić, 13. 1. 2021. 20:02

PRAVILA PONAŠANJA TIJEKOM NASTAVE NA DALJINU ZA UČENIKE PREDMETNE NASTAVE

 

U Osnovnoj školi „Rikard Katalinić Jeretov“ nastava na daljinu za učenike predmetne nastave odvija se pomoću alata Microsoft Teams.
 

 

 [više]

UPUTE I SAVJETI ZA E-UČENJE

Autor: Marijana Mavić, 13. 1. 2021. 19:59

E-učenje će se provoditi:      

  • slanjem didaktički oblikovanih materijala
  • putem videolekcija
  • putem videokonferencija

Videokonferencija je povezivanje pojedinaca i grupa preko telekomunikacijskih mreža i video-tehnologije s dojmom istovremenog prisustvovanja sastanku ili nastavnom satu. Videokonferencije se osim u sklopu alata MS Teams mogu, po želji učitelja, odvijati i pomoću alata Zoom.

Dužinu trajanja videokonferencije planira i određuje učitelj, a ne treba trajati cijeli nastavni sat (45min).

  • učitelj je dužan najaviti videokonferenciju najkasnije dan ranije s poveznicom za pristup videokonferenciji i točnim vremenom održavanja (nastavni sat)
  • učenik je dužan prisustvovati videokonferenciji, u protivnom mu se upisuje izostanak s nastave
  • ako je moguće, učenik za vrijeme videokonferencije mora biti sam u prostoriji neometan od ostalih ukućana. Učenik se tijekom trajanja videokonferencije treba pridržavati pravila koje je odredio učitelj.
 [više]

Arhiva naših vijesti   
 CMS za škole logo
Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija / Nova cesta 53, HR-51410 Opatija / os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr / ured@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju