preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija

 > Nastava

Nova cesta 53; telefon: (051) 703 910; email: rkj@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
Zgrada Volosko: (051) 701 279
Područne škole: Ičići (051) 704 311; Veprinac (051) 299 082
Ovo je portal vijesti rada škole koji stvaraju učenici, učitelji i suradnici.
Sve važne trajnije obavijesti nalaze se na Vršnom web mjestu škole (otvara novi prozor preglednika).


SATNICA NASTAVE U SVIM ZGRADAMA
ULAZAK 7:50   trajanje u minutama
1. sat 8:00 8:45 45
2. sat 8:50 9:35 45
ODMOR   9:47 15
3. sat 9:50 10:35 45
ODMOR   10:47 15
4. sat 10:50 11:35 45
5. sat 11:40 12:25 45
6. sat 12:30 13:15 45
(nastava u popodnevnim satima)
7. sat 13:20 14:05 45
8. sat 14:10 14:55 45
9. sat 15:00 15:45 45

Vijesti iz nastave

micro:bit za učenike/ce 6.razreda - STIGLI SU!

Autor: Fredi Glavan, 29. 11. 2017. 10:26

 [više]

Izlet osmaša u Vukovar - 21.-23. SVIBNJA 2017.

Autor: Fredi Glavan, 21. 5. 2017. 06:53

Na izletu osmog razreda Škole u Vukovar, naši učenici Andrej i Niko su osvojili prvo mjesto u kvizu o poznavanju Domovinskog rata. Iskrene čestitke! Vijest je brža od njihovog povratka u Opatiju!

yes

8a - učenika: 26

Vlatka Crnković - umjesto razrednice (Klaudia Crnčan)

Lidija Jukić (pratnja)

8b - učenika:  24

Adrian Škarica - razrednik

č.s. Tereza Simonović (pratnja)

8c - učenika: 27

Loreta Jeknić - umjesto razrednice (Morea Banićević)

Nada Lovretić (pratnja, vođa puta)

 

Sretan put!

 

 [više]

Edukacija djece u području civilne zaštite (1. i 2. razred, Volosko)

Autor: Fredi Glavan, 3. 5. 2018. 09:09

Za djecu prvih i drugih razreda osnovnih škola i starije vrtićke dobi Područni ured za zaštitu i spašavanje Rijeka provodi besplatnu edukaciju djece u području civilne zaštite. 
Postoji sve veća potreba provođenja ovog nacionalnog  programa edukacije djece kako bi se ona upoznala s mogućim opasnostima, postupcima i načinom ponašanja s ciljem poboljšanja sposobnosti djece za reagiranje u slučaju nastanka prirodnih i drugih civilizacijskih nesreća.
Na razini Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije zaključeno da ovaj program treba provoditi redovito u svim odgojno obrazovnim ustanovama koju pohađaju djeca navedene dobi. 

Tijekom predavanja djecu bi kroz animiranu prezentaciju upoznali sa:
- postupcima i radnjama u slučaju prirodnih i drugih nesreća,
- jedinstvenim brojem za žurne službe - 112 i
- ulogom žurnih službi (vatrogasci, policija, hitna pomoć, HGSS).

Nakon prezentacije djeci bi se podijelili edukativni materijali DUZS-a (bojanke ili enigmatike), a učiteljima i učiteljicama promotivni materijali na temu zaštite i spašavanja. Cijeli program traje 45 minuta.

 [više]

Novi LED TV uređaji u zgradi Volosko

Autor: Fredi Glavan, 14. 11. 2017. 11:17

Danas, 14.11.2017., instalirali smo i u zgradu Volosko nove višefunkcionalne LED TV uređaje, kao i u matičnoj zgradi. Po stručnoj procjeni CARNet-a, mi kao škola smo pri samom vrhu opremljenosti IKT-om, što je rezultat suradnje s Gradom Opatija, CARNet-om i dobrog dugogodišnjeg planiranja s ravnateljem na čelu, kao istaknutg stručnjaka RH školstva u realizaciji velikog projekta e-Škole (član Upravnog vijeća CARNet i Radne skupine e-Škole). Po njegovim riječima, opremanje bilo kakvom IK tehnologijom je samo jedan od koraka stvaranja dobrih uvjeta rada svakom učitelju i učenicima. Ipak, ljudski faktor je presudan. Postoje učitelji i učenici koji postižu izvrsne rezultate i bez značajnije uporabe suvremenih tehnologija. Kao osoba koja ima sve ELA certifikate (e-Učenje), ravnatelj Fredi Glavan ističe kako svaka tehnologija ima svoje mjesto u učenju i ono mora biti opravdano, nikako nametnuto i zamjena za druge kreativne netehnološke postupke. Svakako će novi LED TV uređaji, koji su prezentacijski monitori za računalo, TV uređaji, CD/DVD reproduktori (u spoju s nastavničkim računalima), vanjski zvučnici i drugo, pomoći u nastavi i stvoriti potpuno nove nastavne situacije i mogućnosti. Kad su danas učenici vidjeli nove uređaje, nije izostalo veliko oduševljenje. Mi smo zaista e-Škola.

 [više]

SATNICA NASTAVE MATIČNE ZGRADE

Autor: Fredi Glavan, 15. 9. 2017. 10:48

Ova satnica vrijedi od SRIJEDE, 27. rujna 2017.

 

 

 

 

 

 

 [više]

Svečana podjela najboljim osmašima

Autor: Saša Bačić, Nada Lovretić, 28. 6. 2017. 10:23

Svečana podjela najboljim osmašima Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“ održala se 28. lipnja 2017. u 8 sati u holu škole. Najuspješnijim osmašima obratili su se ravnatelj, pedagoginja i njihovi razrednici te ih lijepim riječima potpore ispratili u nove školske pobjede.

Učenik 8.b Benjamin Klanjac na violini je odsvirao Preludij  J.S.Bacha čime je obogatio ovu svečanost.

 Ova, izuzetno uspješna, generacija osmaša broji čak trideset i dvoje učenika  koji su prošli odličnim uspjehom tijekom čitavog osmogodišnjeg školovanja.

Učenici 8.a koji su svih osam godina imali odličan uspjeh su: Iris Afrić, Roko Dunatov, Nikolina Kovačević, Niko Krainer, Ana Marija Marinović, Annamaria Renner, Eseniya Shkunnikova, Ema Stupac i Ante Volarević. Za učenicu generacije predložena je Nikolina Kovačević.

U 8.b najuspješniji osmaši su: Ema Arnautović, Tea Belac, Jan Blasig, Matea Gudeljević, Barbara Ilić, Damian Ivanić, Laura Jurić, Morena Kukurin, Romina Lazarin, Lana Radnić, Andrey Tolstikov i Niko Zeoli. Za učenika generacije predložen je Andrey Tolstikov.

Najuspješniji učenici 8. c su Alessia Čekada, Jan Finderle, Ema Guščić, Antonio Lukšić, Iris Matulja, Marko Miranović, Hana Mišković, Matija Reljanović, Dora Sršen, Lucija Tomulić te Toni Vengust. Za učenicu generacije predložena je Iris Matulja.

Učenicom generacije proglašena je Iris Matulja, učenica 8.c razreda koja je za poklon dobila veliki štafelaj.

Nada Lovretić, prof.

 [više]

Jumicar u našoj Školi

Autor: Fredi Glavan, 30. 5. 2017. 09:28

Pod nazivom Jumicar krije se vrhunski edukacijski koncept preventivnog odgoja djece o sigurnosti u cestovnom prometu čiji je osnovni cilj razvijanje dječje svijesti o sigurnosti u prometu… Kroz zabavu, djeci- pješacima od 7 do 12 godina nastoji se ukazati na sve opasnosti i poteškoće u cestovnom prometu.
Ideja Jumicar programa je educirati djecu o sigurnosti u prometu na vrlo jednostavan, originalan i zabavan način.
Ovaj koncept obuke djece u cestovnom prometu nastao je u Finskoj 1989. godine.
O kvaliteti i vrijednosti programa govori i činjenica da je podržan u svim većim europskim zemljama.
Program se provodi kao jedan vid fakultativne aktivnosti, sukladno mogućnostima škola.
Djeca uče kako se odgovorno ponašati u prometu i ocijeniti razne prometne situacije. Po prvi put iz perspektive vozača imaju mogućnost uočiti sve poteškoće u upravljanju motornim vozilima i opasnostima koje proizlaze iz cestovnog prometa.
Na taj način počinju i bolje prepoznavati svrhu vertikalne i horizontalne signalizacije u stvarnom prometu. Ovakav vid obuke ne podrazumijeva od polaznika napraviti dobre vozače, već pažljivije i sigurnije pješake u prometu.
U obuci se koriste mini auti koji su opremljeni benzinskim motorom, papučicom za kočnicu, gasom, sigurnosnim pojasom i upravljačem. Djeca kroz vožnju na poligonu upoznaju svakodnevne situacije u prometu čijih opasnosti nisu bili niti svjesni.

https://www.facebook.com/JumicarHR/

Pogledajte foto album događaja na našim Facebook stranicama.

 [više]

Izlet četrtaša - Nastava u prirodi - Hrvatsko zagorje - 22.-24. svibnja 2017.

Autor: Fredi Glavan, 22. 5. 2017. 07:00

Učenici četvrtog razreda su na 

Nastavi u prirodi - Hrvatsko zagorje - 22.-24. svibnja 2017.

Sretan put želimo i dobar provod!

_______________________________________________

Hrvatsko zagorje je kulturno-povijesna hrvatska regija i zasebna prirodno-zemljopisna cjelina u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, od Zagreba je odvojeno Medvednicom, odakle mu i naziv – „za gorom“. To je pretežno brježuljkast kraj između Medvednice, Kalnika, rijeke Drave, Sutle i Save čijim se središnjim dijelom, u smjeru zapad-istok, pruža gorski niz Maceljska gora-Strahinjščica-Ivanščica-Varaždinsko topličko gorje koji dijeli Zagorje na dva dijela – sjeverno i južno. Sjeverno Zagorje dio je Varaždinske županije, a južno u cjelosti obuhvaća Krapinsko-zagorsku županiju te sjevero-zapadni dio Zagrebačke županije. Sa zapadne strane se na Zagorje preko rijeke Sutle nadovezuje Slovenska Štajerska, odnosno područja Obsotelja i Kozjanskega, dok je Maceljsko gorje odnosno Macelj hrvatsko-slovenska gora. Slovenske Haloze se nastavljaju preko državne granice u Hrvatsku te se kod Vinice spuštaju pod dravske nanose. Rijeka Drava predstavlja granicu između Hrvatskog zagorja i Međimurja. Kalnik predstavlja granicu prema Podravini, a djelomično i Prigorju. Stanovnici Zagorja govore kajkavskim narječjem, a njemu najsrodnije je Prleško narječje.[nedostaje izvor] Zbog višestoljetnog prisutstva njemačkog, austrijskog i mađarskog plemstva u Zagorju te zemljopisne blizine Austrije i Mađarske, Zagorci i danas često koriste tuđice iz spomenutih jezika u svakodnevnom govoru. Tradicijska izrada zagorskih drvenih igračaka, lepoglavska čipka te medičarski i licitarski proizvodi, zbog svojih su posebnosti i vrijednosti uvršteni na listu nematerijalnih dobara UNESCO-a.
Izvor: https://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatsko_zagorje

 [više]

Otvoreni dani odjela Biotehnologije za naše učenike „petaše“

Autor: Fredi Glavan, 24. 4. 2017. 09:56

Utorak 25.4.2017., od 11:50 do 16:00 h

Mjesto terenske nastave za učenike petog razreda Škole je

Sveučilište u Rijeci Odjel za biotehnologiju, zgrada sveučilišnih odjela, Kampus Trsat na 2. i 3. katu

http://www.biotech.uniri.hr/hr/otvoreni-dan.html

 

 [više]

Čakavski dan u školi Volosko

Autor: Saša Bačić, Bojana Lanča, 5. 12. 2016. 08:38

Dana 30. studenog 2016. godine održan je prvi Čakavski dan u školi Volosko. Učenici koji svakodnevno koriste čakavštinu, a i oni koji su to počeli na poticaj učitelja i prijatelja družili su se uz pjesmu, recitacije, glumu i igru.

U uvodnom prigodnom programu sudjelovali su:

- Mići čakavčići pod voditeljstvom učiteljice Gordane Jedriško-Popeškić
- učenice 3. razreda PŠ Ičići pod voditeljstvom učiteljice Bojane Lanča
- učenici scenske grupe 4.c razreda pod voditeljstvom učiteljice Ljerke Knežević
- učenici PŠ Veprinac pod voditeljstvom učiteljica Tatjane Bonazza Čekada, Ljiljane Božičević i Sanje Albaneže

Predstavljeni su učenici i njihove pjesme koje su objavljenje u ovogodišnjim „Čakavčićima pul Ronjgi.

Upoznali smo i učiteljicu Sanju Albaneže koja piše i objavljuje stihove na čakavštini.

U završnom dijelu Čakavskog dana učenici su zaigrali igre po domaću:
Čakavska tombula, Škatulica besed, Beseda po beseda, Štorija po domaću i Slika mi poveda.

Prepuni dojmova, z puno noveh besed…jedva čekamo drugi Čakavski dan!

 [više]

TERENSKA NASTAVA „ZNANSTVENI PIKNIK“ U ZAGREBU, 23.9.2016.

Autor: Fredi Glavan, 22. 9. 2016. 10:35

PETAK 23.9.2016., UČENICI/E PETOG RAZREDA OTIŠLI SU NA TERENSKU NASTAVU „ZNANSTVENI PIKNIK“ U ZAGREB.

Pratitelji su bili: Radenka Korenjak (učiteljica geografije), Eduard Prijić (učitelj tzk), Dragana Karamarko (učiteljica tk), Danijela Simčić Bakunić (učiteljica rn), Fredi Glavan (ravnatelj Škole) i Etem Fazli (pomoćnik u nastavi).

 

 [više]

Ispraćaj osmaša i učenik generacije

Autor: Fredi Glavan, 24. 6. 2016. 09:48

Učenici odlikaši svih osam godina (gore)

Učenica generacije je Mara Paravić (gore).

Svi osmaši i osmašice na okupu prate svečanost (gore).

Riječi ravnatelja:

"Jutros sam razmišljao što ću vam reći. Znam da je jedan mali dio vas pomislio danas se rješavam svega, Škole, učitelja pa i ravnatelja!
E pa dragi moji, ne rješavate se, za vas danas tek počinje jedno novo, zrelije, odgovornije razdoblje života...
Možda ne sutra, možda ne uskoro, ali jednog dana sjetit ćete se ovog dana i vremena kojeg ste bezbrižno provodili u ovim klupama, sigurni u ljubav svojih roditelja i podršku vaših učitelja.
Cilj nas kao škole i vaših roditelja kao onih koji su vam dali život – bio je zajednički, probuditi u vama želju da istražujete, da se veselite i da budete ponosni na ono što počinjete otkrivati o životu.
Život je najvrednije što imamo, ali prepun je izazova i zahtjeva od nas mnogo odricanja, truda i rada.
Ono što vam želim jest da iskoristite svoj život najbolje što možete, da se nikada ne umorite tražiti više, da jasno odredite svoje ciljeve i uložite sve svoje snage da ih ostvarite i da pri tome ne zaboravite ostati ljudi – imati osjećaja prema drugima, promicati pravdu i poštenje. 
Borite se i idite naprijed prema ostvarenju vaših snova; ako ponekad na tom putu i posrnete – tu će biti vaša obitelj, da vas kao kad ste bili mali, podigne, obriše suze i pomogne da ponovno stanete na vlastite noge.
I za kraj – jedna crtica iz knjige Božidara Prosenjaka koja se zove Mašta – „Zamisli da si stablo da stojiš na jednoj nozi i da ti prilazi čovjek sa sjekirom. Kako bi se obranio? – upita jedan dječak drugoga.
Ovaj se povuče jedan korak unazad, smrači se, snuždi i ni da zucne. Što, zar ne znaš?....Pa to je bar lako! Zamislio bi da nisi stablo, nego ptica i odletio bi!
Za svaki problem postoji rješenje-važno je samo srušiti strahove, razvezati čvorove i uvijek imati na umu da nisi sam, da ima mnogo onih koji te vole i kojima si važan.

 
Sretno vam želimo svi mi učitelji i zaposlenici OŠ Rikard Katalinić Jeretov Opatija!"

 [više]

Škola u prirodi

Autor: Saša Bačić, 23. 6. 2016. 09:31

Učenici 4.c i 4.d razreda u razdoblju od 23.5 do 25.. 2016. sudjelovali su u programu škole u prirodi.
Prvog dana prošetali su zaštićenim krajobrazom Kamačnik u Vrbovskom te posjetili dvorac Dubovec u Karlovcu gdje su se okušali u gađanju lukom i strijelom.
Drugog dana, u krapinskom Muzeju evolucije upoznali su nastanak i razvitak planeta Zemlje i njezinog životinjskog i biljnog svijeta i razgledali dvorac Trakošćan.
Trećega dana, u Mariji Bistici izrađivali su licitarska srca, vidjeli najveće hrvatsko Marijino svetište, a poslijepodne su proveli europskom selu roda Čigoć koje se nalazi u Lonjskom polju.
Uz nova znanja koje su učenici usvojili tijekom trodnevene škole u prirodi te igre, druženje i zabavu na bazenima Tuheljskih toplica, vrijeme je brzo prošlo i vjerujemo da će ti dani svima ostati u lijepom sjećanju.

Dolores Varljen Mišetić

 [više]

Škola u prirodi za četvrti razred

Autor: Fredi Glavan, 23. 5. 2016. 18:41

Danas su naši četvrtaši krenuli na put u Školu u prirodi.

 [više]

Ekskurzija osmog razreda

Autor: Fredi Glavan, 28. 4. 2016. 14:36

Želimo im sretan put i zabavu!

 [više]

Javna ustanova Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar - mogućnost posjeta 8.r.

Autor: Fredi Glavan, 27. 11. 2015. 08:20

Projekt predviđa da tijekom svog boravka u Vukovaru učenici osmih razreda uče o vukovarskoj tragediji i Domovinskom ratu uopće te o značaju pojedinih akcija u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. U sklopu dvodnevnog posjeta učenici osmih razreda će posjetiti najznačajnije lokacije iz Domovinskog rata. Vukovar će, kako je ranije najavljivano, godišnje posjetiti gotovo 50.000 osmaša.

Osim edukativnog dijela, Ministarstvo branitelja je projekt zamislilo kao gospodarski impuls u osnaživanju turizma, hotelijerstva, ugostiteljstva i trgovine na području Slavonije, Baranje i Srijema.

- Projekt posjeta učenika osmih razreda osnovnih škola Vukovaru je odličan te Grad Vukovar iza njega maksimalno stoji i podržava ga. Ovo je pozitivna ideja da učenici iz cijele Hrvatske dolaze u Vukovar i da spoznaju sve činjenice vezane uz Domovinski rat u Vukovaru - istaknuo je na skupu vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

 [više]

Sat Kodiranja - The Hour of Code is here

Autor: Fredi Glavan, 13. 12. 2014. 14:18

Sat Kodiranja - The Hour of Code is here
 
Sat Kodiranja globalni je pokret koji doseže desetke milijuna učenika u preko 180 zemalja. Bilo tko, bilo gdje može organizirati Sat Kodiranja. Jednosatni vodiči dostupni su na preko 30 jezika. Nikakvo iskustvo nije potrebno. Od 4 do 104 godine.
 
 
Što je Sat Kodiranja?
 
The Hour of Code is a one-hour introduction to computer science, designed to demystify code and show that anybody can learn the basics. Check out the tutorials.
 [više]

SVIM UČENICIMA I UČENICAMA ŽELIMO USPJEŠNU ŠKOLSKU GODINU!

Autor: Fredi Glavan, 8. 9. 2014. 23:08

SVIM UČENICIMA I UČENICAMA,

NJIHOVIM RODITELJIMA I STARATELJIMA,

UČITELJIMA/CAMA,

TEHNIČKOM OSOBLJU I

PRIJATELJIMA ŠKOLE

ŽELIM USPJEŠNU ŠKOLSKU GODINU!

Vaš ravnatelj: Fredi Glavan

by Fredi

 [više]

e-Dnevnik u čitavoj razrednoj nastavi

Autor: Fredi Glavan, 7. 9. 2014. 12:23

Ove školske godine planski nastavljamo dalje uvođenje e-Dnevnika u čitavu razrednu nastavu Škole. Slijedeće školske je planom zamišljen prelazak predmetne nastave. Ove godine očekujemo daljnje unaprjeđivanje ove odlične i vrijedne aplikacije kojom se zamjenjuje papirna dokumentacija.

Preduvjet uvođenja je informatička infrastruktura o kojoj brine u dijelu dogovora s tvrtkama i tehnološkog uvođenja ravnatelj Škole Fredi Glavan, koji je certificiran e-Learning menadžer (ELA, CARNet). Isti certifikat ima i kolegica Dragica Rade. U maloj školi u Voloskom je tijekom ljeta ravnatelj Škole radio na osiguravanju Wi-Fi signala u čitavoj zgradi. Informatičar Škole brine o računalima u svakoj učionici. 
 
Edukaciju vode učiteljica informatike Dragica Rade i školski informatičar Saša Bačić.
 
Edukaciju moraju proći svi učitelji/ice koji drže nastavu u razrednoj nastavi a ne samo razrednice.
 [više]

Pozdrav s kolegicama koje odlaze u mirovinu

Autor: Fredi Glavan, 7. 9. 2014. 11:50

Prošla 2013./2014. školska godina bila je posljednja nastavna godina u dugoj prosvjetnoj karijeri kolegicama Zdenki Miljatović, Normi Migliaccio Čučak i Milevi Vezmar. Kolektiv se oprostio s njima i zaželio ugodan i dug zaslužen odmor.

U mirovinu je otišla i naša vrijedna i vesela kuharica i spremačica Brigita Križanac.

Zahvaljujemo im na predanom radu u odgoju i obrazovanju mnogih generacija učenika i učenica naše škole.

Foto galerija ispraćaja kolegica u Školi (Facebook Škole)

 [više]

Učionica budućnosti - suradnja Microsofta, CARNet-a i tvrtke STORM sa Školom

Autor: Fredi Glavan, 31. 8. 2014. 16:00

Tablet HP

DONACIJA MICROSOFTA ŠKOLI

Primopredaja suvremene učionice je obavljena 5.6.2014. u našoj školi.

"Opremanje učionice suvremenim nastavnim pomagalima kao što su tablet računala i veliki zaslon osjetljiv na dodir namijenjen nastavniku, rezultat je djelovanja i angažmana čitave naše škole koja je ovom donacijom postala opet jedna od vodećih škola u uvođenju informacijsko – komunikacijske tehnologije u nastavu i općenito u rad ustanove. Zahvalni smo tvrtkama Microsoft, HP i STORM na doniranim uređajima i tehnologiji koji će uvelike unaprijediti rad nastavnika te dodatno motivirati naše učenike." (Fredi Glavan)

Pogledajte Facebook album primopredaje ovdje.

Pogledajte ovdje nastavak pripreme za rad tijekom školske godien 2014./'15., održane kao radionica za nastavnike i voditelje prije početka nastave.

 [više]

Anna Frank - prošlost za sadašnjost

Autor: Vlatka Crnković, 13. 2. 2014. 13:26

       Grupa mladih ljubitelja povijesti sedmog i osmog razreda 7. veljače 2014., predvođena profesoricom Liljanom Host, posjetila je izložbu Anna Frank - prošlost za sadašnjost. Izložba, koja je predstavljena u četiri hrvatska grada, u Rijeci je  bila postavljena u prostorijama Prve riječke hrvatske gimnazije. Cilj  izložbe je potaknuti djecu i mlade na razmišljanje o diskriminaciji, antisemitizmu, predrasudama i temeljnim ljudskim pravima.

 [više]

Moguća budućnost obrazovanja

Autor: Fredi Glavan, 17. 1. 2014. 20:04

A day made of glass

Pozivam sve da pogledaju dva zanimljiva youtube video uratka koji se bave suvremenim tehnologijama. One će sigurno značajno djelovati na način poučavanja i kolaboracije tijekom nastavnog procesa.

Kraća inačica:
http://youtu.be/6Cf7IL_eZ38

Nešto dulja:
http://youtu.be/jZkHpNnXLB0

 

Vaš ravnatelj Fredi Glavan, prof.

 [više]

Zahvala roditeljima i učenicima/cama

Autor: Fredi Glavan, 2. 7. 2013. 01:06

Dragi roditelji,

na kraju smo još jedne nastavne godine. Vaša djeca, naši učenici – dobila su svoje svjedodžbe i krenula na još jedne ljetne praznike. Neki su radosni, drugi pomalo razočarani – sve je to sastavni dio odrastanja i koračanja u susret zrelosti.

Razvoj djetetove osobnosti, interesa, želja i talenata ovisi o njegovom prirođenom temperamentu i o brojnim vanjskim utjecajima, poput škole ili društva u kojemu se kreće. No, ipak, stručnjaci kažu da razvoj djetetovih vrijednosti, sposobnosti i vještina prije svega ovisi o tome koje se vrijednosti njeguju u njegovoj obitelji.

Učenje ne podrazumijeva samo usvajanje znanja iz knjiga - ono je istraživanje svijeta oko sebe. Iskoristite ovo ljeto i pronađite vrijeme za aktivnosti u kojima učite od svoje djece i ona od vas.

Roditelji i mi učitelji, u duhu promjena koje se školstvu iz dana u dan događaju i u želji da zajednički usmjeravamo mlade ljude k pronalaženju pravih životnih vrijednosti tebamo biti partneri i primjerom pokazati što je to timski rad i što nam on dobroga donosi.

Odgoj djece, zasigurno je najteži zadatak modernoga doba. Želimo vam ugodno ljeto. Uživjate s vašom djecom – djetinjstvo je doba koje nema reprizu!

Dragi učenici/e,

na kraju ove nastavne godine, čestitamo vam na uspjesima. Onima manje uspješnima neka ovo iskustvo bude poticaj za ustrajniji i marljiviji rad. Život pred nas stavlja brojne izazove. Iako vam se ponekad čini da smo na suprotnim stranama i da vas ne razumijemo; mi smo uz vas – nastojimo vas svojim znanjima i iskustvima pripremiti za život.

Danas smo imali čast sudjelovati u dodjeli pohvala našim uspješnim učenicima/cama i mentorima/cama u vijećnici Grada Opatije, koje je uručio zamjenik gradonačelnika Opatije gospodin Fernando Kirigin. Neka tako uspješna bude i nova školska godina.

Uživajte u ljetu. Iskoristite svaki trenutak za druženje s prijateljima, zagrljaj s roditeljima, lijepe trenutke uz one koje volite i koji su vaši uzori.

 

Vaš ravnatelj: Fredi Glavan, prof.

 [više]

Svečani ispraćaj osmaša i učenik generacije

Autor: Fredi Glavan, 28. 6. 2013. 09:54

Danas, 28. lipnja 2013., Škola je imala čast pozdraviti sve svoje osmaše i osmašice.

Hvala im za sve lijepe trenutke koje su nam poklonili svih osam godina.

Čestitamo svima i želimo puno uspjeha u daljnjem školovanju i životu.

Čestitamo i učenicima/cama koji su predloženi za učenika/cu generacije:

8.a Dino Žigulić,

8.b Larissa Šimunić,

8.c Sofia Shkunnikova.

Za učenika generacije je izabran DINO ŽIGULIĆ!

Čestitke!

 [više]

Sudjelovanje u ICILS istraživanju

Autor: Fredi Glavan, 10. 4. 2013. 16:00

 

Republika Hrvatska kao aktivni sudionik trenutno najvažnijih međunarodnih istraživanja u obrazovanju uključila se i u ICILS istraživanje 
 
(International Computer and Information Literacy Study) koje provodi IEA (Međunarodno udruženje za vrjednovanje obrazovnih postignuća).
Cilj istraživanja je ispitati informacijsko-komunikacijska znanja i vještine učenika 8. razreda osnovnih škola.
 
Ove školske godine je naša škola odabrana u uzorak hrvatskih škola kao sudionici za glavno istraživanje za ciklus ICILS 2013.
 
Istraživanje se provelo u našoj Školi u srijedu 20.4.2013. godine. Zahvaljujemo učenicima i roditeljima što su pristali sudjelovati nakon 
 
generiranog slučajnog izbora naših osmaša od strane organizatora.
 
(pogledajte fotografiju s testiranja dalje)
 [više]

Dežurstvo učiteljica i smjene u zgradi Volosko, PŠ Veprinac i PŠ Ičići

Autor: Fredi Glavan, 5. 9. 2012. 09:14

PODRUČNE ZGRADE

U PŠ Ičići i PŠ Veprinac organiziraju se učiteljice za jutarnja dežurstva od 07:00 h do početka nastave, samostalnom izradom dežurstva. Molimo roditelje da se obrate učiteljicama.

ZGRADA VOLOSKO

DEŽURSTVO UČITELJA/ICA

1. SATNICA - VRIJEME DEŽURSTVA JE OD 7.00 DO 7.35

TJEDAN

PONEDJELJAK

UTORAK

SRIJEDA

ČETVRTAK

PETAK

SVAKI TJEDAN

ŠIMONOVIĆ
SILVIJA

BARTULOVIĆ
GORDANA

ČUČAK M.
NORMA

VEZMAR
MILJA

SABO

MLADENKA

2. SATNICA - VRIJEME DEŽURSTVA JE OD 7.35 DO 08:05

TJEDAN

PONEDJELJAK

UTORAK

SRIJEDA

ČETVRTAK

PETAK

1. i 3. tjedan

MUŠAN
BILJANA

MUŠAN
BILJANA

PEKIĆ
ANKA

PEKIĆ
ANKA

SABO

MLADENKA

 

2. i 4. tjedan

VARLJEN M.
DOLORES

VARLJEN M.
DOLORES

VARLJEN M.
DOLORES

VARLJEN M.
DOLORES

SABO

MLADENKA


 

 [više]

Škola u prirodi (4. razredi)

Autor: Fredi Glavan, 14. 5. 2012. 11:38

Odlazak autobusom

Učenici/ce četvrtog razreda su od 2. do 4. svibnja 2012. boravili su u školi u prirodi.

Tijekom tri dana posjetili su sjeverozapadne krajeve naše domovine. U Zagrebu razgledali su katedralu, prošetali Trgom bana Josipa Jelačića, Ilicom, Gradecom, vidjeli zgrade Hrvatskog sabora i vlade, prošli kroz Kamenita vrata. U Maksimiru su se družili s životinjama u Zoološkom vrtu. U Mariji Bistrici izrađivali su licitarska srca te posjetili Svetište Blažene djevice Marije. Drugog dana boravili su u najsjevernijem mjestu RH, Svetom Martinu na Muri gdje su naučili kako se nekad pralo rublje, rodžio kukuruz, prevozilo skelom i mljelo brašno na danas, posljednjem plovećem mlinu na rijeci Muri. U čakovečkom Muzeju Međimurja upoznali su povijest tog kraja, a kasnije prošetali i gradskim središtem i parkom. Trećeg su dana posjetili Varaždin, Lepoglavu i najljepši dvorac Hrvatskog zagorja - Trakošćan.

Učenici/ce, njihove razrednice i pratiteljice, zadovoljne su ostvarenim programom. Sva tri dana protekla su u odličnoj atmosferi.
 

(izvor: izvješće učiteljice Dolores Varljen Mišetić)

 [više]

Kako doživljavate našu školu - slučajni prolaznik

Autor: Fredi Glavan, 20. 10. 2009.

U ime škole zahvaljujem gospodinu Krunoslav Tušeku, koji nam se javio donjim mailom.

Fredi Glavan, ravnatelj

> Štovani!
> Prošli tjedan kada sam se šetao između Opatije i Voloskog ugledao sam
> prekrasan prizor koji sam snimio. Radi se, kako sam mogao zaključiti, o
> satu iz hrvatskog jezika đaka Vaše škole. Šaljem Vam u prilogu tri
> fotografije koje sam snimio tada. Neznam dali postoji škola u Hrvatskoj
> koja
> ima mogućnosti za nešto takvo. Želio bih da takve prizore čim češće vidim.
> Uz srdaćan pozdrav
> Krunoslav Tušek
 

Donje fotografije je snimio autor maila i poslao školi.

 [više]

Mića marunada

Autor: Saša Bačić, 13. 10. 2009.

U petak, 9. listopada deset učenica 4.b i Mia Lanča iz 2.b sudjelovale su na Mićoj marunadi u Lovranu koju organizira DND i Općina Lovran. Predstavili smo se stihovima Jubav za Opatiju , Lovran i Opatija, Đir po Kvarnere autorica Marine Česen i Sanje Albaneže iz KČS Lovran.

U pratni su bile učiteljice Sanja Albaneže i Bojana Lanča

 [više]

EUROPSKI TJEDAN KRETANJA

Autor: Saša Bačić, 6. 10. 2009.

 EUROPSKI TJEDAN KRETANJA

16.-22.RUJNA

 

 

Europski tjedan kretanja u sklopu kampanje „U gradu, bez mog automobila!¨ obilježava se svake godine od 16.do 22. rujna te pruža mogućnost gradovima da promoviraju održive načine kretanja.

 

 

 [više]

Pokazna vježba – simulacije teške prometne nesreće

Autor: Saša Bačić, 18. 9. 2009.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći, Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Opatija potaklo je inicijativu pokazne vježbe – simulacije teške prometne nesreće.


Pokazna vježba bila je organizirana u ponedjeljak 14. rujna 2009. god. u 10.00 sati u Spinčićevoj ulici na opatijskoj tržnici.
 [više]

Arhiva naših vijesti   
 CMS za škole logo
Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija / Nova cesta 53, HR-51410 Opatija / os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr / ured@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju