preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija

Vijesti iz Izborne nastave (IP)

Europski tjedan na nastavi stranih jezika

Autor: Saša Bačić, Ivana Uremović Gašić, 9. 5. 2014. 13:19

9. 5. 2014 obilježavamo dan Europe. Na izbornoj nastavi talijanskog jezika 7 b i c razred taj su tjedan obilježile učeničke prezentacije na temu europskih jela.

Učenici su imali zadatak skuhati ili pripremiti neko tradicionalno europsko jelo. Učenici su osim  nabrajanje sastojaka, trebali opisati postupak pripreme jela te ga slikati, napisati kada se to jelo poslužuje te iz koje zemlje potječe. Na našem meniju taj su se tjedan našli Spaghetti con salsa al pomodoro,  la pizza, il  kebab, il Tiramisù,  La paella di verdura

 [više]

Projektni dan: Kamelija - simbol Opatije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Željka Božić Kučić, 16. 4. 2013. 20:16

U sklopu školskog projekta povodom Dana škole učenici 4.c razreda izradili su podmetače za čaše, naušnice i privjeske za lančiće. Blok sat protekao je u ugodnoj atmosveri stvaranja nečega u čemu se do tada još nisu iskušali. U izradi su koristili glinamol koji su oblikovali po želji, potom su čačkalicama izradili glavni motiv - kameliju koju su na kraju obojili temperama. Izrađeni predmeti bili su izloženi u školskoj knjižnici povodom  Dana škole, a nakon toga svaki je učenik uzeo svoje uratke kući i poklonio svijim bližnjima kao poklon - suvenir grada u kojem žive.

 [više]

Vjeronaučna olimpijada

Autor: Željka Božić Kučić, 21. 2. 2013. 18:45

U utorak 19. veljače 2013. u Rijeci je održano je županijsko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola Riječke nadbiskupije pod nazivom Vjeronaučna olimpijada 2013. o temi „Sveti Dominik i Red propovjednika.“ Na natjecanju je sudjelovalo 37 osnovnoškolskih i 15 srednjoškolskih ekipa. Ekipa naše škole, koju su predstavljali učenici Josip Mersnik 8.r., Dora Šimunić 7.r., Mia Lanča 5.r. i Ilona Suplina 5.r., osvojila je 16. mjesto.

Čestitamo njima i njihovoj mentorici s. Terezi Simonović.

 

 [više]

Edukacija za učenike 7.razreda

Autor: Dragica Rade, 14. 6. 2012. 16:13

U suradnji s Multimedijalnom udrugom Lapiš za učenike 7.razreda koji su uključeni u IP Informatika organizirana je edukacija u trajanju od 6 sati o programima otvorenog koda. Tako su se učenici upoznali s operativnim sustavom Linux, paketom Libra Office te promgramom za obradu slika GIMP.

 

 [više]

Kraljica mora - Opatijska Madona

Autor: Saša Bačić, Željka Božić Kučić, 1. 6. 2012. 13:20

Mala, ali vesela i vrijedna skupina učenika trećih razrda koja pohađa Vjeronaučnu grupu napravila je slikovnicu Kraljica mora - Opatijska Madona.

 [više]

Eko torbe (Projektni dan: Otpad (ni)je smeće - 2012.)

Autor: Željka Božić Kučić, 26. 4. 2012. 13:37

Učenici 4.c razreda su na satu vjeronauka u sklopu Projektnog dana napravili torbe od starog papira. Pokazali su kako se na vrlo jednostavan, a ujedno efektan način od starog papira može napraviti stvar za svakodnevnu uporabu. Ovo je bila samo početna ideja koja se još može doraditi kako bi to uistinu bile izradom kvalitetne i oku ugodne stvari. 

 [više]

Vjeronaučna olimpijada

Autor: Željka Božić Kučić, 21. 2. 2012. 18:19

U utorak 21. veljače 2012. u OŠ Trsat i u Auli Ivana Pavla II. pri marijanskom svetištu Gospe trsatske u Rijeci održano je županijsko/nadbiskupijsko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola iz vjeronauka - Vjeronaučna olimpijada na temu "Grkokatolici". Ekipa naše škole:

Luka Županović 6.a
Josip Mersnik 7.a
Antonio Šerić 8.a
Robin Kružić 8.c

osvojila je 12. mjesto.

 

Mentorica: s. Tereza Simonović

 [više]

Razredna Božićna čarolija

Autor: Saša Bačić, 22. 12. 2011. 11:26

Ususret Božiću učenici četvrtih razreda na satu vjeronauka izradili su svoje razredne jaslice. Mala razredna Božićna čarolija nastajala je od materijala sakupljenog iz prirode, plastelina i nešto malo gotovih figurica.

 [više]

IP Informatika

Autor: Dragica Rade, 11. 11. 2011. 11:26

 U IP Informatika mogu se uključiti učenici od 5. do 8. razreda. Predmet se ocijenjuje, a održava se nakon redovne nastave.

 

 [više]

Izborni predmeti u OŠ "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija

Autor: Dragica Rade, 6. 11. 2011. 20:41

U našoj školi učenici mogu izabrati jedan ili više (najviše 3) izborna predmeta. To su:

 [više]

Izborna nastava se bira ali se i ocjenjuje, želimo svima puno uspjeha!

Autor: Fredi Glavan, 31. 10. 2011. 16:40

 [više]

 CMS za škole logo
Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija / Nova cesta 53, HR-51410 Opatija / os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr / ured@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju