preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija

Kutak za roditelje

Predsjednik/ca Vijeća roditelja i Zamjenik/ca predstavljaju ovo tijelo u skladu sa statutom škole. Mjesto sastanaka tijela je matična škola, osim u slučajevima svečanih sjednica. Članovi Vijeća roditelja su delegati izabrani od strane roditelja svakog razrednog odjela škole.

Općenite vijesti za roditelje

OBAVIJEST O NASTAVI IZBORNIH PREDMETA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marijana Mavić, 6. 6. 2022. 21:40

Poštovani roditelji, u školskoj 2022./2023. godini izborna nastava organizirat će se iz nastavnih predmeta: 

Informatika - 1., 2., 3., 4. razred, 7. i  8. razred

Katolički vjeronauk - od 1. do 8. razreda

Islamski vjeronauk – od 1. do 8. razreda

Talijanski jezik – od 4. do 8. razreda

Njemački jezik – od 4. do 8. razreda

 

Za učenike koji nastavljaju pohađati nastavu izbornih predmeta u školskoj 2022./2023. godini, roditelji ne podnose zahtjev za upis. Učenici dalje pohađaju izborne predmete u koje su dosad uključeni, bez da se ponovo upisuju.

 

Za učenike koji će prvi put odabrati izborni predmet ili više njih u školskoj 2022./2023. godini, a dosad ga nisu pohađali ili je bio obvezan, roditelji moraju ispuniti obrazac zahtjeva za upis u izborni predmet i predati razredniku najkasnije do 30. lipnja 2022. godine. Popunjavanjem zahtjeva roditelj je ujedno suglasan za uključivanje učenika u izbornu nastavu. Izjava roditelja o uključivanju djeteta u program izborne nastave osnova je za narudžbu udžbenika.

Za učenike koji žele prestati pohađati izborni predmet roditelj podnosi zahtjev za ispis   koji se dostavlja Učiteljskom vijeću do završetka nastavne godine, a najkasnije do 30. lipnja tekuće godine za sljedeću školsku godinu. Nije moguće isti zahtjev predati nakon navedenog roka. Obrasci zahtjeva su u privitku.

Napomene vezano uz određene izborne predmete

Informatika je u 5. i 6. razredu obvezni nastavni predmet, a u 7. i 8. razredu izvodi se kao izborna nastava. Stoga molimo roditelje učenika 6. razreda da podnesu zahtjev za upis u izborni predmet Informatiku ako će dijete pohađati Informatiku u 7. razredu.

Budući da se Njemački jezik i Talijanski jezik kao izborni predmeti provode od 4. razreda, molimo roditelje učenika 3. razreda koji su zainteresirani za pohađanje tih predmeta da predaju razredniku zahtjev za upis.

Učenici koji su polazili izvannastavnu aktivnost rano učenje talijanskog jezika mogu nastaviti pohađati nastavu izbornog predmeta Talijanskog jezika tako da roditelji podnese zahtjev za upis u izborni predmet.

 [više]

MALO MJESTA ZA ČUDA

Autor: Marijana Mavić, 6. 6. 2022. 21:36

Pozivamo vas na predstavljanje knjige Nađe Berbić, Malo mjesta za čuda, koje će se održati 8.6.2022. u 18:00 sati u Vili Antonio. Knjiga je napisana u formi dnevničkih zapisa koji tematski obuhvaćaju posljednjih sedam godina života našega kolege Ibre.

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA - OTVORENI DAN ŠKOLE

Autor: Marijana Mavić, 26. 5. 2022. 12:20

Poštovani roditelji, zbog neradnog dana povodom obilježavanja Dana državnosti, otvoreni dan škole za roditelje održat će se u utorak  31.5.2022. od 17:00 do 18:30 sati, a ne zadnji ponedjeljak u ovom mjesecu.

 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE BUDUĆIH PRVAŠA

Autor: Marijana Mavić, 19. 5. 2022. 13:00

Molimo sve roditelje budućih prvaša da redovito prate objave na mrežnim stranicama škole. Nakon završetka nastavne godine biti će organizirana potvrda upisa u prvi razred za svu onu djecu koja su uspješno prošla testiranje spremnosti za školu i sistematski pregled. Prilikom potvrde upisa dobit ćete sve važne informacije vezane uz polazak vašeg djeteta u prvi razred.

Potvrde upisa organizirat će se u „Maloj školi“ Volosko te u područnim školama Ičići i Veprinac.

 [više]

OTVORENA ŠKOLA!

Autor: Marijana Mavić, 27. 3. 2022. 07:23

Poštovani roditelji,

u ponedjeljak 28.3. od 17:00 do 18:30 održat će se Otvorena škola.

 [više]

VAŽNA OBAVIJEST! SAMOTESTIRANJE

Autor: Marijana Mavić, 17. 3. 2022. 21:20

 

Poštovani roditelji,

u svezi s primjenom modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje dobrovoljnog samotestiranja učenika, ovim putem upućujemo kako je od petka, 18. ožujka 2022. potrebno provoditi ovu mjeru samo u slučaju pojave pozitivnog rezultata testa na SARS-COV-2 u razrednom odjelu.

Do sada smo podijelili pet brzih antigenskih testova na SARS-CoV-2 po učeniku te procjenjujemo da su većinom iskorištena četiri, a jedan preostali test po učeniku trebao bi se iskoristiti u slučaju pojave pozitivnog rezultata testa na SARS-COV-2 u razrednom odjelu.

Dakle, mjeru dobrovoljnog samotestiranja učenika na SARS-COV-2 brzim antigenskim testova od petka, 18. ožujka 2022. godine potrebno je provoditi samo u slučaju pojave pozitivnog rezultata testa na SARS-COV-2 u razrednom odjelu.

 [više]

OTVORENA ŠKOLA!

Autor: Marijana Mavić, 24. 2. 2022. 10:11

Photo by Jess Bailey Designs from Pexels

Poštovani roditelji,

u ponedjeljak 28.2. od 17:00 do 18:30 održat će se Otvorena škola. Prema Odluci Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske u školu je ulazak moguć samo uz predočenje Covid potvrde ili važećeg negativnog testa.

U nastavku se nalazi poveznica na Odluku.

Hvala na razumijevanju.

 [više]

DAN SIGURNIJEG INTERNETA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marijana Mavić, 18. 2. 2022. 07:00

I ove smo godine u školi obilježili Dan sigurnijeg interneta. Učenici su na satovima Informatike ispunjavali kviz Online potraga za boljim internetom, održane su radionice s učenicima tijekom kojih su nastali zanimljivi kreativni radovi te su učenici 5. razreda dobili edukativne brošure "Kako se zaštiti u svijetu interneta i mobilnih uređaja". Plakat sa savjetima za sigurno korištenje interneta izradili su učenici 3. razreda Područne škole Ičići. U nastavku je poveznica na slikovnicu "Majonetica i prijatelji" koju su izradili učenici 3.b razreda po uzoru na slikovnicu Netica - sigurnost na internetu.

Savjeti i smjernice za roditelje kako mogu zaštiti djecu u svijetu interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona nalaze se u brošuri u privitku.

 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE/SKRBNIKE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marijana Mavić, 10. 2. 2022. 18:13

Model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika

Poštovane, poštovani,

s obzirom na povećani broj samoizolacija učenika u osnovnim i srednjim školama i s ciljem održavanja nastave uživo, po modelu A, Ministarstvo znanosti i obrazovanja razradilo je u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama. Uvjet za ukidanje samoizolacije je provođenje redovitoga dobrovoljnog samotestiranja učenika.

Provođenjem mjere redovitog samotestiranja učenika u potpunosti bi se ukinula obveza samoizolacije za učenike koji su u školi ili izvan nje bili u kontaktu sa zaraženom osobom (molimo obratite pozornost na kontakt s pozitivnim ukućanom kasnije u tekstu), a nemaju simptome bolesti i imali su negativan rezultat testa, čime bi se povećalo praćenje nastave uživo u prostorijama škole.

U prvoj isporuci moći ćete preuzeti dva SARS-CoV-2 brza antigenska testa za provođenje mjere samotestiranja za sljedeća dva tjedna.

Samotestiranje na SARS-CoV-2 brzim antigenskim testovima je dobrovoljno i ​​besplatno te se obavlja jedanput tjedno. Iako se preporučuje se da se učenici samotestiraju ponedjeljkom prije nastave (ili nedjeljom prije spavanja) te da zatim prijavite rezultate testa školi, testiranje se može obaviti i neki drugi dan u tjednu koji odredi škola. Bitno je da se samotestiranje provodi jedanput tjedno i da razmak između dva testiranja bude podjednak. Negativan rezultat testa možete zabilježiti u učenikovu bilježnicu/informativku koju učenik predočuje u školi ili ćete rezultat testa na neki drugi način na koji odredi škola dojavljivati školi.

Kao od početka pandemije, učenici ne dolaze u školu ako imaju simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, teškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), već se javljaju izabranom liječniku koji odlučuje o testiranju na COVID-19.

Isto tako, budući da prema uputama proizvođača nije prikladno da učenici mlađi od 16 godina provode samotestiranje bez nadzora ili pomoći odraslih osoba, molimo vas da vi kao roditelji/skrbnici mlađim učenicima provedete testiranje ili u slučaju starijih i samostalnih učenika pomognete ili nadzirete testiranja. 

Učenici koji su u slučaju kontakta s pozitivnom osobom oslobođeni karantene prema uputama HZJZ-a (upute su objavljene na poveznici: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2021/11/Postupanje-s-oboljelima-bliskim-kontaktima-oboljelih-i-prekid-izolacije-i-karantene-ver19.pdf) mogu, ovisno o dogovoru škole i roditelja/skrbnika, sudjelovati u rutinskom samotestiranju na dva načina:

 • kao i ostali učenici ili
 • na način da se samotestiraju samo u slučaju pozitivnog slučaja u njihovu razrednom odjelu; u ovom slučaju učenici će također dobiti dva testa budući da je preporuka HZJZ-a da se trebaju testirati odmah nakon posljednjeg kontakta te je preporučljivo da se testiraju i 5 - 7 dana od kontakta s pozitivnom osobom. Učenici koji su u slučaju kontakta s pozitivnom osobom oslobođeni karantene sukladno uputama HZJZ-a, a odlukom roditelja/skrbnika ne žele sudjelovati u rutinskom samotestiranju, provode u vlastitom aranžmanu samotestiranje odmah nakon kontakta i 5 - 7 dana od kontakta s pozitivnom osobom.

Dijeljenje kućanstva s osobom koja je pozitivna predstavlja veći rizik za zarazu od boravka u školi ili na izvanškolskim aktivnostima. Učenici koji nisu oslobođeni samoizolacije temeljem preboljenja ili cijepljenja sukladno dokumentu „Postupanje s oboljelima, bliskim kontaktima oboljelih i prekid izolacije i karantene“ Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ako dijele kućanstvo s pozitivnom osobom mogu biti oslobođeni samoizolacije:

•          ako sudjeluju u redovitom samotestiranju učenika, i

•          ako se samotestiraju u vlastitom aranžmanu svaka dva dana tijekom izolacije i još 7 dana nakon izolacije pozitivnog ukućana.

Kada se zbog bolesti ili na neki drugi način, neovisno o rutinskom samotestiranju, utvrdi da je neki od učenika pozitivan na SARS-COV-2, nakon saznanja o pozitivitetu moći ćete preuzeti dodatni test kako bi se provelo dodatno samotestiranje toga razrednog odjela, neovisno o već provedenome rutinskom samotestiranju koje se provodi jedanput tjedno. Škola će vam dodijeliti dodatne testove za samotestiranje prvi sljedeći dan nakon saznanja o pozitivitetu te je potrebno obaviti samotestiranje na dan primitka testova.

U slučaju pozitivnog brzog antigenskog testa na SARS-COV-2 za samotestiranje, postupa se sukladno Uputama HZJZ-a i test se potvrđuje PCR testom ili brzim antigenskim testom (BAT) u zdravstvenoj ustanovi ili ovlaštenom laboratoriju ili ordinaciji na teret HZZO-a na način da se javite izabranom liječniku obiteljske medicine ili pedijatru, a učenik je u izolaciji do zaprimanja rezultata PCR ili BAT testa i nakon zaprimanja rezultata testa ako je rezultat potvrdnog testa pozitivan.

Učenici kojima je izrečena samoizolacija unazad tjedan dana te im samoizolacija traje u vrijeme prvog rutinskog samotestiranja, u slučaju negativnog rezultata kreću u školu, a izrečena samoizolacija se administrativno automatski centralno prekida te roditelji/skrbnici ne trebaju javljati liječniku da liječnik prekine samoizolaciju. Ako je rezultat pozitivan, učenik ostaje kod kuće u izolaciji te se roditelji/skrbnici javljaju liječniku.

 

Ako škola u dogovoru s roditeljima/skrbnicima za pojedini ili više razrednih odjela odluči provoditi mjeru samotestiranja u prostorima škole, a ne kod kuće, navedeno je također moguće organizirati, o čemu ćete  dobiti dodatne informacije.

Ako ne želite da Vaše dijete sudjeluje u programu mjere redovitog samotestiranja na SARS-CoV-2, molimo Vas da ispunite obrazac/izjavu u privitku i dostavite je učitelju/razredniku Vašeg djeteta. U slučaju kontakta s pozitivnom osobom neće biti izuzeti od karantene.

 

 [više]

UPISI U PRVI RAZRED!

Autor: Maja Maravić, 18. 1. 2022. 20:42

Poštovani roditelji,

upisi u prvi razred osnovne škole odvijaju se od 24.1. do 28.1. 2022. godine putem on-line obrasca koji se nalazi u nastavku ove obavijesti. Molimo vas da obrazac pažljivo ispunite, a za sve ostale informacije i nedoumice možete se slobodno obratiti školskoj psihologinji na mail adresu: maja.maravic@skole.hr ili na broj telefona: 051-703-915. Poveznica za on-line obrazac.

 

 [više]

POČETAK NASTAVE

Autor: Marijana Mavić, 5. 1. 2022. 12:37

Poštovani roditelji i učenici,

nastava u 2. polugodištu počinje 10. siječnja 2022. u školi prema rasporedu sati za 1. (A) tjedan. 

 [više]

VAŽNO! OBAVIJEST ZA RODITELJE!

Autor: Marijana Mavić, 26. 11. 2021. 16:32

Poštovani roditelji,

u ponedjeljak 29.11. od 17:00 do 18:30 održat će se Otvorena škola. Prema  Odluci Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske u školu je ulazak moguć samo uz predočenje Covid potvrde ili važećeg negativnog testa.

U nastavku se nalazi poveznica na Odluku.

Hvala na razumijevanju.

 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marijana Mavić, 27. 10. 2021. 10:00

Dragi roditelji,

raspored informacija za roditelje za učitelje predmetne nastave i razrednike za školsku 2021./2022. godinu nalazi se u privitku. Dolazak na informacije mora se prethodno najaviti slanjem maila predmetnom učitelju. 

 

 

 [više]

UPUTE ZA KORIŠTENJE MICROSOFT TEAMS APLIKACIJE

Autor: Marijana Mavić, 12. 10. 2021. 20:56

<a data-cke-saved-href='https://www.freepik.com/photos/technology' href='https://www.freepik.com/photos/technology'>Technology photo created by freepik - www.freepik.com</a>

Dragi učenici, virtualna nastava za učenike i profesore koji nisu u mogućnosti pohađati nastavu u školi provodi se putem Microsoft Teams aplikacije. U Office365 profesori i učenici spajaju se koristeći svoj AAI@EduHr račun (@skole.hr).

U nastavku pročitajte upute za korištenje aplikacije. 

 [više]

ORGANIZACIJA NASTAVE

Autor: Marijana Mavić, 1. 9. 2021. 08:46

 

OPĆENITO

Nastava je organizirana u jednoj smjeni za sve učenike školske ustanove. Produženi boravak organizirat će se za učenike 1., 2., 3. i 4. razreda i kreće s radom od srijede - 8. rujna 2021. Nastavni sat traje 45 minuta, a nastava je organizirana u blok satima. Školska prehrana je organizirana i započinje u utorak 7.9. 2021. (marenda) i u srijedu 8.9.2021. (ručak). Raspored sati učenici će dobiti prvog nastavnog dana. Svaki razredni odjel ima svoju učionicu, a kabinetska nastava organizirat će se za učenje  predmeta: Fizika, Kemija i Informatika. Tijekom nastavnog dana učenici će imati kratke odmore od 5. minuta i dva duža odmora od 15 minuta tijekom kojih će ići na marendu (iza drugog sata idu učenici 5. i 7. razreda, a nakon trećeg sata su učenici 6. i 8. razreda). U vremenu kada učenici nisu na marendi, borave na školskom dvorištu ili igralištu prema utvrđenom rasporedu. Prilikom ulasku u školu učenici dezinficiraju obuću. Masku su obvezni u učionicama nositi učenici od 5. do 8. razreda. Roditelji su obvezni učenicima mjeriti tjelesnu temperaturu svakoga dana prije kretanja u školu. Detaljnije upute učenici će dobiti od razrednika. Ulaz u školske zgrade i dvorišta dozvoljen je samo učenicima i djelatnicima škole. Prema dogovoru s razrednicima,  predmetnim učiteljima i stručnim suradnicama u školskoj će se ustanovi organizirati roditeljski sastanci i informacije prema unaprijed dogovorenim terminima.

KLIKNI VIŠE! 

 [više]

PRVI DAN ŠKOLE – PRIJEM PRVAŠA

Autor: Marijana Mavić, 30. 8. 2021. 15:22

Poštovani roditelji, poštujući epidemiološke mjere organizirali smo prijem učenika i učenica u prvi razred.

Mala škola Volosko

Putem mail-a dobili ste upute o točnom vremenskom rasporedu dolaska.

Prva grupa dolazi u 17,00 sati, a druga u 18,00 sati. Nema potrebe nositi nikakav pribor, a istog dana imat ćete upoznavanje s učiteljicom i prvi roditeljski sastanak na kojem ćete dobiti sve informacije vezane uz početak i odvijanje nastave.

PŠ Veprinac

Prijem prvaša je organiziran u 10,00 sati. 

Nema potrebe nositi nikakav pribor, a istog dana imat ćete upoznavanje s razrednicom i učiteljicom produženog boravka i prvi roditeljski sastanak na kojem ćete dobiti sve informacije vezane uz početak i odvijanje nastave.

Uz učenike je moguća pratnja jednog roditelja uz obvezu nošenja maske.

 

PŠ Ičići

Prijem prvaša je organiziran u 11,30 sati. 

Nema potrebe nositi nikakav pribor, a istog dana imat ćete upoznavanje s razrednicom i učiteljicom produženog boravka i prvi roditeljski sastanak na kojem ćete dobiti sve informacije vezane uz početak i odvijanje nastave.

Uz učenike je moguća pratnja jednog roditelja uz obvezu nošenja maske.

 

Ukoliko imate nejasnoća ili imate potrebe kontaktirati školu, molimo vas da se obratite školskoj psihologinji na broj telefona 051-70-31-95.

 [više]

POPIS PRIBORA ZA UČENIKE 1. RAZREDA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marijana Mavić, 30. 8. 2021. 09:40

Poštovani roditelji, 

u privitku se nalazi popis pribora za učenike prvih razreda. 

VOLOSKO 

 • crtančica – 2 kom.
 • pisanka  a  -  4 kom.
 • matematička bilježnica na kvadratiće -  1 kom.
 • geometrijska bilježnica – 2 kom.
 • informativka (ili mali bločić za pisanje obavijesti)
 • fascikl
 • pernica s priborom za pisanje  (dvije olovke hb i gumica, šiljilo), drvenim bojicama i flomasterima
 • pribor za likovnu kulturu: vodene boje, kistovi za vodene boje , tempere, kistovi za tempere, pastele, plastelin, paleta za rad s temperama, čašica za vodu, krpica, olovka za crtanje 2b,  crni flomaster, ljepilo u sticku, škarice, zaštita za klupu
 • pribor za likovnu kulturu složiti u kartonsku kutiju npr. od cipela i na njoj napisati ime djeteta.
 • ravnalo sa geometrijskim likovima

NAPOMENA!!!

LIKOVNE MAPE I KOLAŽ-PAPIR  NARUČIT ĆEMO U ŠKOLI S CILJEM DA SVI UČENICI  IMAJU  JEDNAKE  MAPE.

 

PŠ VEPRINAC

 • BILJEŽNICE :

          - CRTANČICA 1 kom

                - PISANKA  A  za tiskana slova 4 kom

                - PISANKA  B  za pisana slova 3 kom

                - MATEMATIČKA BILJEŽNICA za 1. i 2. r.  2 kom

                - VELIKA GEOMETRIJSKA BILJEŽNICA za PID s tankim   koricama 1 kom

 • PERNICA: 2 HB olovke za pisanje ( FABER CASTELL), gumica, šiljilo, drvene bojice, flomasteri, ravnalo ( ako nađete sa šablonama geometrijskih likova – malo da stane u pernicu)
 • TORBA za leđa s tvrdom, tapeciranom stranicom
 • PRIBOR ZA LIKOVNI – sve složiti u kartonsku kutiju (od cipela) i na njoj napisati djetetovo ime
  • vodene boje + kistovi debeli i tanki za vodene boje
  • tempere + kistovi debeli i tanki za tempere
  • posudica za vodu (obična pastična posudica od ambalaže)
  • pastele
  • 2 tanka crna flomastera
  • olovka za crtanje 2B ili 4B
  • ugljen
  • tuš (crni, može i u boji)
  • ljepilo za papir  - 2 komada
  • škarice, s metalnim nožicama da dobro režu
 • INFORMATIVKA – mala bilježnica u koju se pišu  informacije za roditelje i učiteljicu
 • FASCIKL ZA  ŠKOLSKE URATKE
 • TENISICE u kojima će dijete boraviti u učionici za vrijeme nastave i koje su prikladne za nastavu tjelesnog u dvorani.

 

 [više]

OBAVIJEST O CIJEPLJENJU

Autor: Marijana Mavić, 9. 6. 2021. 08:08

Poštovani roditelji,

u nastavku vam dostavljamo obavijest liječnika školske medicine, doktora Antona Milohanića o mogućnosti cijepljenja djece s kroničnim bolestima protiv COVID-a 19.

Sukladno novim preporukama za cijepljenje protiv COVID 19 djece s kroničnim bolestima, obavještavamo roditelje učenika od navršenih 12 godina i više, kako bi učenici mogli ostvariti prioritetno pravo na cijepljenje. Detalji o cjepivu Comirnaty (Pfizer) i preporuke za cijepljenje djece s kroničnim bolestima, mogu se pronaći na sljedećim poveznicama:

1.                 https://www.halmed.hr/COVID-19/Lijekovi-i-cjepiva/2021/Cjepivo-protiv-bolesti-COVID-19-proizvodaca-BioNTech-i-Pfizer-odobreno-za-primjenu-u-djece-u-dobi-izmedu-12-i-15-godina/2632

2.                 https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Prioritetno-cijepljenje-djece-u-dobi-od-12-i-više-godina-koja-boluju-od-bolesti-koje-uvećavaju-rizik-za-teže-oblike-bolesti-COVID-19-cjepivom-Pfizer-1.pdf

Zainteresirani roditelji mogu poslati ispunjenu prijavu za cijepljenje (u privitku) na mail:  irena.ruzic@zzjzpgz.hr

Roditelj će potom biti pozvan da dođe s djetetom na cijepljenje u određenom terminu i na određenu cijepnu lokaciju.

 

 [više]

OBAVIJEST O NASTAVI IZBORNIH PREDMETA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marijana Mavić, 7. 6. 2021. 23:27

Poštovani roditelji, u školskoj 2021./2022. godini izborna nastava organizirat će se iz nastavnih predmeta: 

Informatika - 1., 2., 3., 4. razred, 7. i  8. razred

Katolički vjeronauk - od 1. do 8. razreda

Islamski vjeronauk – od 1. do 8. razreda

Talijanski jezik – od 4. do 8. razreda

Njemački jezik – od 4. do 8. razreda

Za učenike koji nastavljaju pohađati nastavu izbornih predmeta u školskoj 2021./2022. godini, roditelji ne podnose zahtjev za upis. Učenici dalje pohađaju izborne predmete u koje su dosad uključeni, bez da se ponovo upisuju.

 

Za učenike koji će prvi put odabrati izborni predmet ili više njih u školskoj 2021./2022. godini, a dosad ga nisu pohađali ili je bio obvezan, roditelji moraju ispuniti obrazac zahtjeva za upis u izborni predmet i predati razredniku najkasnije do 30. lipnja 2021. godine. Popunjavanjem zahtjeva roditelj je ujedno suglasan za uključivanje učenika u izbornu nastavu. Izjava roditelja o uključivanju djeteta u program izborne nastave osnova je za narudžbu udžbenika. Obrazac zahtjeva je u privitku.

 

Napomene vezano uz određene izborne predmete

Informatika je u 5. i 6. razredu obvezni nastavni predmet, a u 7. i 8. razredu izvodi se kao izborna nastava. Stoga molimo roditelje učenika 6. razreda da podnesu zahtjev za upis u izborni predmet Informatiku ako će dijete pohađati Informatiku u 7. razredu.

Budući da se Njemački jezik i Talijanski jezik kao izborni predmeti provode od 4. razreda, molimo roditelje učenika 3. razreda koji su zainteresirani za pohađanje tih predmeta da predaju razredniku zahtjev za upis.

Učenici koji su polazili izvannastavnu aktivnost rano učenje talijanskog jezika mogu nastaviti pohađati nastavu izbornog predmeta Talijanskog jezika tako da roditelji podnese zahtjev za upis u izborni predmet.

Učenik može prestati pohađati izborni predmet nakon pisanog zahtjeva roditelja koji se mora dostaviti Učiteljskom vijeću nakon završetka nastavne godine, a najkasnije do 30. lipnja tekuće godine za sljedeću školsku godinu. Obrazac zahtjeva za ispis je u privitku.

 

 [više]

ONLINE DAN OTVORENIH VRATA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marijana Mavić, 28. 5. 2021. 15:50

Poštovani roditelji, Dan otvorenih vrata je u ponedjeljak 31.5.2021. u vremenu od 18:00 do 19:00 sati na način da se individualne informacije održavaju telefonskim putem ili putem videopoziva u MSTeamsu.

Molimo roditelje koji žele imati informativni razgovor s predmetnim učiteljem da se učitelju najave ranije na e-mail  kako bi dogovorili način odvijanja informacija.

U prilogu se nalaze mailove učitelja.

 [više]

POVRATAK U ŠKOLSKE KLUPE!

Autor: Marijana Mavić, 7. 5. 2021. 22:09

Temeljem Odluke Stožera civilne zaštite Grada Opatije, a prema dogovoru sa Stožerom Primorsko-goranske županije, nastava se u našoj školi od ponedjeljka 10.5.2021. i za učenike predmetne nastave, dakle od 5. do 8. razreda, organizira po Modelu A – nastava u školi - rad u dvije smjene.

Učenici 6. i 8. razreda u ponedjeljak kreću s radom u jutarnjoj smjeni, a učenici 5. i 7. razreda u popodnevnoj smjeni

Molimo vas da se i dalje pridržavate epidemioloških mjera: mjerite temperaturu pri ulasku u školsku zgradu, držite razmak i nosite maske.

 [više]

ODULUKA!

Autor: Marijana Mavić, 3. 5. 2021. 15:08

Na temelju Odluke o načinu izvođenja nastave u osnovnim i srednjim školama kao i na visokim učilištima te obavljanju redovnog rada u ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja u uvjetima epidemije COVID-a 19 (Narodne novine broj 99/2020), Odluke ministra znanosti i obrazovanja od 7. siječnja 2021., Odluke o organizaciji rada i načinu organiziranja nastave u uvjetima epidemije COVID-19 u Osnovnoj školi  „Rikard Katalinić Jeretov” od 9.4.2021., te članka 72. Statuta OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“ ravnateljica Milana Međimorec, mr.sc. donosi dana 3.5.2021.

 

ODLUKU

o oslobađanju od obveze plaćanja fiksnih režijskih troškova

produženog boravka

za mjesec travanj 2021.godine

Oslobađaju se obveze plaćanja fiksnih režijskih troškova produženog boravka za mjesec travanj 2021. g. roditelji učenika koji nisu koristili usluge produženog boravka u travnju 2021. jer su sukladno Odluci o organizaciji rada i načinu organiziranja nastave u uvjetima epidemije COVID-19 u Osnovnoj školi  „Rikard Katalinić Jeretov” od 9.4.2021. pratili nastavu od kuće.

Ravnateljica

Međimorec, mr.sc.

 [više]

OBAVIJEST O NASTAVKU ŠKOLE!

Autor: Marijana Mavić, 30. 4. 2021. 09:18

Poštovani roditelji,

temeljem Odluke Stožera civilne zaštite Grada Opatije, a prema dogovoru sa Stožerom Primorsko-goranske županije, nastava se u našoj školi od ponedjeljka 3.5.2021. za učenike od 1. do 4. razreda organizira po Modelu A – nastava u školi, a za učenike od 5. do 8. razreda po Modelu C – nastava na daljinu.

Veselimo se povratku mlađih učenika u školske klupe i nadamo da će se i učenici starijih razreda u njih uskoro vratiti.

 [više]

IZBORNA NASTAVA, IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI I PRODUŽENI BORAVAK U ŠKOLSKOJ 2021./2022. GODINI

Autor: Marijana Mavić, 30. 4. 2021. 08:50

Poštovani roditelji, 

zbog organizacije rada za sljedeću školsku godinu 2021./2022., molimo Vas da aktivno sudjelujete u sljedećoj anketi koja se odnosi na izbornu nastavu, izvannastavne aktivnosti iz područja Građanskog odgoja i obrazovanje i ranog učenja talijanskog jezika te programa produženog boravka. Izvannastavne aktivnosti iz ostalih predmeta i područja učenici će birati na početku nastave.

Prema čl. 27. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi  (NN 94/13, 152/14, 68/18, 98/19 8 64/20) predmeti koji se izvode izborno obvezni su tijekom cijele školske godine za sve učenike koji se za njih opredijele. Učenik bira izborni predmet ili izborne predmete pri upisu u prvi razred ili najkasnije do 30. lipnja tekuće godine za iduću školsku godinu. Za uključivanje učenika u izbornu nastavu potrebna je pisana suglasnost roditelja.

Izabrani program se unosi u imenik učenika, ocjenjuje se, a upis izbornih predmeta za svoje dijete roditelji potvrđuju potpisom izjave koju će dobiti nakon prikupljenih anketa. 

Izborni predmeti u pravilu se održavaju 7., 8. i 9. sat, izuzev Vjeronauka koji se prema naputcima MZO održava unutar redovnog rasporeda sati (najčešće 1. i 2. sat ili 5. i 6. sat).

Izborna nastava organizirat će se iz nastavnih predmeta: 

 • Informatika - 1., 2., 3., 4. razred, 7. i  8. razred
 • Katolički vjeronauk - od 1. do 8. razreda
 • Islamski vjeronauk – od 1. do 8. razreda
 • Talijanski jezik – od 4. do 8. razreda
 • Njemački jezik – od 4. do 8. razreda

 

Za učenike 5. i 6. razreda Informatika je obvezan nastavni predmet pa se neće anketirati.

 

U izvannastavnu aktivnost Građanski odgoj i obrazovanje mogu se uključiti učenici od 5. do 8. razreda. Provodi se u dva ciklusa za učenike 5. i 6. razreda te 7. i 8. Organizira se kao radionički oblik nastave. Obrađuju se raznovrsne teme vezane uz Održivi razvoj (Važnost kišnice, Recikliraj, Uredi okoliš, Plastična vrećica, Ponovna upotreba odbačenih stvari i plastike), Volontiranje, Medijsku pismenost (Dobre i loše strane interneta, Reklame, Mediji), Toleranciju (Predrasude i stereotipi, Muško-ženska zanimanja, Važnost obrazovanja), Dječja prava, Financijsku pismenost i druge. Potiče razvoj znanja, vještina te usvajanje vrijednosti i stavova koje su učenicima prijeko potrebni za učinkovito ostvarivanje uloge građanina. Ključno je osposobiti učenike da razumiju, zagovaraju i u odnosima s drugima primjenjuju načela ljudskog dostojanstva, otvorenosti, ravnopravnosti, pravednosti, vladavine prava, nenasilja i solidarnosti te odgovornog gospodarenja prirodnim i društvenim resursima.

Izvannastavna aktivnost rano učenje talijanskog jezika organizirana je za učenike od 1. do 3. razreda, nakon čega učenici mogu nastaviti pohađati nastavu izbornog predmeta Talijanskog jezika po naprednom programu kao četvrtu godinu učenja. Nastava se provodi uživo i u virtualno, obzirom na trenutne epidemiološke preporuke. U financiranju programa participiraju i roditelji.  

Program produženog boravka školska ustanova organizira uz pomoć osnivača - Grad Opatija koji sudjeluje u sufinanciranju troškova organizacije i provedbi programa produženog boravka. Preduvjet za upis u produženi boravak je da su oba roditelja u radnom odnosu. Ispis djeteta iz programa produženog boravka nije moguće izvršiti tijekom nastavne godine, već isključivo na kraju iste.

Rok za ispunjavanje ankete – 10. svibnja 2021.

Roditelji čija djeca polaze 4. razred, ispunjavaju anketu za učenike od 5. do 8. razreda.

Anketa za učenike od 1. do 4. razreda  

https://forms.gle/15mkJ16nsvnTN3Qd9

Anketa za učenike od 5. do 8. razreda

https://forms.gle/zFqb1YsBeBNRVMmu7

 

 

Dopuna obavijesti – upis u produženi boravak

Poštovani roditelji, vezano uz upis djeteta u program produženog boravka, napominjemo da za upis u program nije nužno da su oba roditelja zaposlena, ali prednost imaju roditelji koji su u radnom odnosu. 

Učenik se tijekom nastavne godine može ispisati iz produženog boravka u iznimnim okolnostima (zdravstveno stanje, gubitak zaposlenja i sl.).

Produžuje se rok za ispunjavanje anketa – do 14.5.2021.

 

 

 [više]

VAŽNO! NASTAVAK ŠKOLE NA DALJINU

Autor: Marijana Mavić, 23. 4. 2021. 10:29

Photo by Julia M Cameron from Pexels

Poštovani roditelji,

temeljem Odluke Stožera civilne zaštite Grada Opatije, a prema dogovoru sa Stožerom Primorsko-goranske županije, nastava se u našoj školi od ponedjeljka 26.4.2021. za sve učenike razredne i predmetne nastave, dakle od 1. do 8. razreda, i dalje organizira po Modelu C – nastava na daljinu.

Naravno, za roditelje učenika 1. i 2. razreda, koji zbog radnih obveza nisu u mogućnosti organizirati čuvanje svoje djece-naših učenika, u matičnoj školi (Volosko) i u područnim školama Ičići i Veprinac, organizirat će se prihvat učenika od 8:00 do 16:30 sati. S učenicima će biti učiteljice produženog boravka te će za njih biti organizirana marenda, a za one koji koriste uslugu produženog boravka i ručak.

 

 [više]

OBILJEŽAVANJE DANA ŠKOLE

Autor: Marijana Mavić, 20. 4. 2021. 11:48

Photo by Porapak Apichodilok from Pexels

Poštovani roditelji,

dana 23.4.2021. je Dan škole i nenastavni dan koji ćemo virtualno obilježiti temama koje su povezane uz Svjetski dan planete Zemlje. Taj se dan neće održavati nastava na daljinu tako da učenici neće sudjeluju u nastavnom procesu. Tijekom tjedan učenici će se u online nastavi uključiti u aktivnosti vezane uz teme ekološke osviještenosti i poticanje pozitivnog stava prema prirodi, a učeničke uratke prikazat ćemo na mrežnim stranicama škole.

Iako je nenastavni dan, u petak će za učenike 1. i 2. razreda koji su u školi biti organizirano čuvanje djece.

Foto copyright 

 [više]

OBAVIJEST O NASTAVKU ŠKOLE NA DALJINU!

Autor: Marijana Mavić, 16. 4. 2021. 13:56

Poštovani roditelji,

temeljem Odluke Stožera civilne zaštite Grada Opatije, a prema dogovoru sa Stožerom Primorsko-goranske županije, nastava se u našoj školi od ponedjeljka 19.4.2021. za sve učenike razredne i predmetne nastave, dakle od 1. do 8. razreda, i dalje organizira po Modelu C – nastava na daljinu.

Za roditelje učenika 1. i 2. razreda, koji zbog radnih obveza nisu u mogućnosti organizirati čuvanje svoje djece-naših učenika, u matičnoj školi (Volosko) i u područnim školama Ičići i Veprinac, organizirat će se prihvat učenika u vremenu od 8:00 do 16:30 sati. S učenicima će biti učiteljice produženog boravka te će za njih biti organizirana marenda, a za one koji koriste uslugu produženog boravka i ručak.

Svim roditeljima zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju u nadi da će se broj zaraženih zaustaviti te će se svi uskoro moći vratiti u školu.

 [više]

OBAVIJEST O TESTIRANJU PREDŠKOLACA!

Autor: Marijana Mavić, 9. 4. 2021. 10:43

Poštovani roditelji predškolaca,

s obzirom na postojeću epidemiološku situaciju, testiranja spremnosti za školu NEĆE BITI DO DALJNJEG. Sve obavijesti vezane uz testiranje, dobit ćete na vrijeme. Sve upite možete postaviti na e-mail: maja.maravic@skole.hr.

Školska psihologinja:

Maja Maravić

 [više]

VAŽNO! ORGANIZACIJA NASTAVE OD PONEDJELJKA 12.4.2021.

Autor: Marijana Mavić, 9. 4. 2021. 10:39

Poštovani roditelji, temeljem Odluke Stožera civilne zaštite Grada Opatije, a prema dogovoru sa Stožerom Primorsko-goranske županije, nastava će se u našoj školi od ponedjeljka 12.4.2021. za sve učenike razredne i predmetne nastave, dakle od 1. do 8. razreda, organizirati po Modelu C – nastava na daljinu. Nastava se provodi prema rasporedu za nastavu na daljinu, samo ujutro, a školski sat traje 45 minuta. Učenici predmetne nastave rade od ponedjeljka prema rasporedu B. Takva mjera je izrečena sukladno trenutnim epidemiološkim okolnostima u Primorsko-goranskoj županiji. Čuvajte se i ostanite zdravi!

 

 [više]

VAŽNO! ODLUKA STOŽERA!

Autor: Marijana Mavić, 15. 3. 2021. 15:52

Poštovani roditelji, na sjednici Stožera civilne zaštite Grada Opatije održanoj 15.3.2021. godine donesena je Odluka da nastava u našoj školskoj ustanovi i dalje ide po Modelu A: nastava u školi – rad u dvije smjene, uz dodatne mjere zaštite za učenike od 5. do 8. razreda koji na nastavi moraju nositi maske. Takva mjera je izrečena sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Primorsko-goranskoj županiji. Nadamo se da će se uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera situacija uskoro poboljšati. Čuvajte se i ostanite zdravi!

 [više]

SUFINANCIRANJE JEDNOG ŠKOLSKOG OBROKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marijana Mavić, 15. 2. 2021. 11:49

Zaklada ''Hrvatska za djecu'' provodi projekt pod nazivom ''Sufinanciranje troškova školske prehrane za djecu koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva u školskoj godini 2020./2021.''.

Projekt bi se provodio na način da bi Zaklada sufinancirala jedan školski obrok dnevno po djetetu u iznosu od 5,50 kn za svaki nastavni dan školske godine 2020./2021.

 [više]

POVRATAK U ŠKOLU!

Autor: Marijana Mavić, 27. 1. 2021. 16:58

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Od ponedjeljka 1. veljače 2021. nastava u našoj školskoj ustanovi za učenike predmetne nastave kreće po Modelu A: nastava u školi - rad u dvije smjene, sukladno odluci Stožer civilne zaštite Grada Opatije.

Učenici 6. i 8. razreda u ponedjeljak kreću s radom u jutarnjoj smjeni, a učenici 5. i 7. razreda u popodnevnoj smjeni. 

Molimo vas da se i dalje pridržavate epidemioloških mjera: mjerite temperaturu pri ulasku u školsku zgradu, držite razmak i nosite maske tijekom boravka u zajedničkim prostorijama.

Veselimo se vašem dolasku!

 [više]

UPISI U PRVI RAZRED! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marijana Mavić, 24. 1. 2021. 12:14

 

Poštovani roditelji,

od 25. do 29. siječnja 2021. održavaju se prijave za upis djece u prvi razred osnovne škole.

Molimo vas da otvorite sljedeći obrazac: OBRAZAC

Ispunjavanjem ovog obrasca prijavljujete se za upis u našu školu. Molimo vas da odgovorite na sva pitanja kako bismo dobili što točnije podatke o svakom djetetu. Termine sistematskog pregleda dobit ćete naknadno putem e-maila koji budete naveli kao kontakt.

Roditelji odnosno staratelj djeteta mogu ostvariti mogućnost prijevremenog upisa u prvi razred osnovne škole, odnosno privremenog oslobađanja obveze upisa u l. razred osnovne škole sukladno Pravilniku o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava (,,Narodne novine" broj 67/14 i 63/20). Sve informacije možete dobiti u osnovnoj školi prema upisnom području, kod nadIežnog školskog liječnika u zdravstvenoj ustanovi ili na web stranici Primorsko-goranske županije www.pqz.hr, pod Ustroj/Upravna tijela/Upravni odjel za odgoj i obrazovanje/Obrasci ili ovdje u prilogu.

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju putem e-maila: maja.maravic@skole.hr.

 [više]

E-UČENJE upute i savjeti roditeljima

Autor: Marijana Mavić, 13. 1. 2021. 19:51

Za roditelje i staratelje

Roditelj treba osigurati i postaviti djetetu pravila škole u kući i odrediti vrijeme za učenje – moramo biti svjesni da ni djeca ni roditelji ne doživljavaju svoj dom kao školu i smatraju kako se kod kuće radi samo domaća zadaća. To u ovim uvjetima više nije tako i na takav se način roditelji trebaju postaviti i prema djeci.

Roditeljska je uloga poticati dijete da samostalno odrađuje sve zadatke i ohrabriti ga da se za sve nejasnoće obrati učitelju. Odgovornost je roditelja da pomognu djetetu – ali ne i raditi umjesto njega. Iako je razumljivo nastojanje roditelja da učenici postignu bolje rezultate, a time i ocjene, pomoć roditelja ne smije prijeći u pisanje zadaća umjesto učenika, izradu radova koji učenici trebaju samostalno napraviti ili pritisak na učenike i nastavnike vezano uz bolje ocjene. Roditelji koji prelaze u pomoć koja to nije, štete razvoju odgovornosti i samostalnosti kod djece i umanjuju njihove šanse za samostalno snalaženje u procesu cjeloživotnog učenja i svakodnevnog rješavanja problema. Roditelji su ti koji moraju odgajati svoju djecu da ne varaju, ne prepisuju i da cijene rad, kako svoj, tako i tuđi.

Pritom roditelji trebaju surađivati s učiteljima i stručnim suradnicima da bi osigurali opću dobrobit svoje djece, poticali ih na učenje, na istraživanje i dobru organizaciju vremena tijekom nastave na daljinu.

Tijekom učenja roditelj može pratiti način rada učenika i u suradnji s učiteljima, nastavnicima i stručnim suradnicima, pomagati mu u osmišljavanju što boljih pristupa učenju i načina učenja, odnosno pomagati mu da uči kako učiti.

 

 [više]

POČETAK 2. POLUGODIŠTA - ORGANIZACIJA

Autor: Marijana Mavić, 13. 1. 2021. 19:44

 

Procjenjujući epidemiološku situaciju u našoj županiji, Stožer civilne zaštite Grada Opatije je, po uzoru na praksu čitave PGŽ i drugih lokalnih stožera civilne zaštite, donio odluku o uvođenju nastave po modelu C za učenike od 5. do 8. razreda Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“, dok će se za učenike od 1. do 4. razreda organizirati u školi. Odluka je donesena uvažavajući epidemiološko stanje kao i situaciju da Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske nije ukinuo niti ublažio protuepidemijske mjere koje su trenutno na snazi.


Nastava će se od ponedjeljka, 18.1.2021. godine za učenike predmetne nastave odvijati na daljinu u trajanju od 45 minuta po nastavnom satu.

Radit će se putem MS Teams aplikacije po NOVOM rasporedu sati, jer će svi učenici nastavu imati ujutro. Novi raspored sati učenicima će objaviti razrednici na Microsoft Teams aplikaciji i on ima dvije inačice (A i B) smjena. Prvi tjedan započinje A smjenom.

Prisutnost učenika na satima pratiti će se i evidentirati, a izostanak (ne)opravdati. Učenici su dužni nastavu pratiti prema rasporedu sati.


Vrijeme za komunikaciju učitelj - učenik je u razdoblju od 8:00 do 16:00 sati (izuzev nastave izbornih predmeta koja će se zbog velikog broja skupina održavati do 17:00 sati). Izvan tog vremena ni učitelj ni učenik nisu dužni odgovarati na pozive (mogu se slati materijali, ali bez očekivanja ili obveze da se odgovori).

Za učenike razredne nastave nastava će se odvijati prema uobičajenom načinu rada u školi.

Detaljno o nastavi na daljinu, pogledajte u rubrikama Kutak za roditelje i Nastava – predmetna nastava.

 [više]

UPIS U PRVI RAZRED

Autor: Maja Maravić, 13. 1. 2021. 06:38

 

Upis u prvi razred osnovne škole

Upravni odjel za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske Županije obavještava roditelje odnosno staratelje djece rođene od 01. travnja 2014. godine do 31. ožujka 2015. godine da su dužni pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred osnovne škole.

Pozivaju se roditelji/staratelji da od 25. do 29. siječnja 2021. godine izvrše prijavu djeteta u osnovnu školu najbližu mjestu prebivališta/boravišta. Prijave će se vršiti putem obrasca koji će biti dostupan na našim mrežnim stranicama u navedenom razdoblju. U prijavi će se tražiti ime i prezime te OIB djeteta, adresu prebivališta/boravišta uz napomenu da li se radi o djetetu s teškoćama u razvoju te adrese elektronske pošte oba roditelja i brojeve telefona/mobitela. Za sve dodatne informacije molimo vas da se obratite na e-mail adresu: maja.maravic@skole.hr.

Roditelji odnosno staratelj djeteta kojem je odobren upis u redoviti program upisuju dijete u osnovnu školu kojoj dijete pripada prema upisnom području, odnosno u osnovnu školu drugog upisnog područja sukladno članku 18. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (,,Narodne novine" broj 87/08, 86/09, 92110, 1OSl10 - ispr., 90/11 , 05112, 16112, 86112, 941'13, 152114,7117, 68118, 98/19, 64120 i 133/20).

Roditelji odnosno staratelj djeteta mogu ostvariti mogućnost prijevremenog upisa u prvi razred osnovne škole, odnosno privremenog oslobađanja obveze upisa u l. razred osnovne škole sukladno Pravilniku o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava (,,Narodne novine" broj 67/14 i 63/20). Sve informacije možete dobiti u osnovnoj školi prema upisnom području, kod nadIežnog školskog liječnika u zdravstvenoj ustanovi ili na web stranici Primorsko-goranske županije www.pqz.hr, pod Ustroj/Upravna tijela/Upravni odjel za odgoj i obrazovanje/Obrasci.

 

 [više]

OBAVIJEST O PREREGULACIJI PROMETA!

Autor: Marijana Mavić, 11. 1. 2021. 13:56

Od 13. siječnja 2021, u 8.30 sati, do 26. veljače 2021. g.

ZBOG RADOVA NA SANACIJI KOLNIKA

ZATVARA SE ZA SAV PROMET DIO ULICE RIKARDA KATALINIĆ JERETOVA (OD ULAZA U VOLOSKO DO SPOJA S ULICOM  M.TITA

Županijska uprava za ceste Primorsko-goranske županije nastavlja radove dijela ŽC-5051 u Opatiji, u ulici Rikarda Katalinić Jeretova. 

 [više]

OBAVIJEST!

Autor: Marijana Mavić, 20. 12. 2020. 15:41


Poštovani roditelji, 
obavještavamo vas da je ulica Rikarda Katalinića Jeretova od 18. prosinca otvorena za promet te će kroz nju prometovati i autobusi javnog prijevoza (Autotrolej i City bus) po uobičajenom voznom redu. 

Izvor: Grad Opatija 

 [više]

VAŽNO! UPUTE ZA PROVEDBU SAMOIZOLACIJE

Autor: Marijana Mavić, 26. 11. 2020. 13:47

 

Poštovani roditelji, donosimo vam informacije koje je bitno znati kako bismo zaštitili jedni druge. U slučaju infekcije virusom COVID 19 ili kontakta sa zaraženom osobom obavezno je obavijestiti školu putem razrednika/ce.

Mjera karantene/samoizolacije izriče se samo onoj osobi koja je osobno bila u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom, a ne i ukućanima osoba koje su bile u bliskom kontaktu s bolesnikom. U tom se slučaju osobe koje žive u kućanstvu s osobom u samoizolaciji, ponašaju „uobičajeno“, odnosno one nisu u samoizolaciji i na njih se mjere ne primjenjuju. To znači da braća i sestre mogu slobodno ići u vrtić, školu, a Vi roditelji na posao.

Kao i osoba u samoizolaciji, ostali ukućani također trebaju provoditi pojačanu osobnu higijenu i higijenu prostora te ograničiti svoja kretanja i socijalne kontakte tako da njihove radne i druge neodgodive obveze nisu narušene.

Ako osoba (dijete) u samoizolaciji razvije znakove bolesti, javlja se svom izabranom liječniku koji ga šalje na testiranje te u slučaju da bude pozitivna, sve osobe koje žive s tom osobom podliježu samoizolaciji.

U slučaju da ne mogu dijete zbrinuti na drugi način, roditelji imaju pravo na bolovanje za njegu djeteta. Ako Vam je potrebno bolovanje radi ostanka kod kuće, javite se izabranom liječniku koji će vidjeti u digitalnoj platformi za praćenje COVID-19 da je odrasla osoba/dijete kojega je Vaše dijete bliski kontakt oboljelo. To je, uz ovaj dopis, dovoljna informacija izabranom liječniku da Vam otvori bolovanje. Međutim, ako je potrebno, liječnik za provjeru podataka može nazvati i epidemiološku službu.

Epidemiolozi određuju duljinu karantene/samoizolacije te ćete biti informirani o danu povratka djeteta u školu, ukoliko u međuvremenu ne razvije simptome bolesti. Ako se pojave simptomi bolesti u vijeme samoizolacije, obavezno kontaktirajte izabranog liječnika.

 [više]

VAŽNO! ZBOG RADOVA NA SANACIJI KOLNIKA ZATVARA SE ZA SAV PROMET DIO ULICE RIKARDA KATALINIĆ JERETOVA

Autor: Marijana Mavić, 10. 11. 2020. 13:44

Od 11. studenog 2020., u 9.00 sati, do 22. prosinca 2020.

ZBOG RADOVA NA SANACIJI KOLNIKA

ZATVARA SE ZA SAV PROMET DIO ULICE RIKARDA KATALINIĆ JERETOVA (OD ULAZA U VOLOSKO DO GROBLJA VOLOSKO)

 

Županijska uprava za ceste Primorsko-goranske županije započinje radove sanacije dijela ŽC-5051 u Opatiji, u ulici Rikarda Katalinić Jeretova. Izvoditelj radova je L.E.-M.I.L. d.o.o. Ozalj.

Radovi će se odvijati u dvije etape (dionice), s time što će tijekom izvođenja radova svaka od tih dionica biti zatvorena za sav promet.

 

 [više]

NOVI RASPORED ZVONA!

Autor: Marijana Mavić, 22. 9. 2020. 17:56

Iz potrebe da učenici tijekom velikog odmora izađu na školsko dvorište napravili smo novi satni raspored. Učenici će tako veliki odmor provoditi vani  u pratnji nastavnika.  U slučaju lošeg vremena učenici će ostati u učionicama. 

 [više]

VAŽNO! OBAVIJEST ZA RODITELJE! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marijana Mavić, 22. 9. 2020. 17:25

Poštovani roditelji, prema odluci  Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije roditelji više neće moći opravdavati izostanke učenika zbog zdravstvenih smetnji do tri dana. Svaki izostanak zbog zdravstvenih smetnji mora se opravdati liječničkom ispričnicom. Učenik je dužan donijeti liječničku ispričnicu prvi dan povratka u školu.

U nastavku prenosimo odluku u cijelosti:

 

 [više]

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVNE GODINE 2020./2021. - 1. razred

Autor: Marijana Mavić, 3. 9. 2020. 17:58

PRVI NASTAVNI DAN za učenike prvog razreda je

7. RUJNA 2020. god. (PONEDJELJAK):

 • u zgradi Volosko s početkom u 16:00h za 1.a i u 17:15h za 1.b.
 • u Područnoj školi Ičići  s početkom u 11:30
 • u Područnoj školi Veprinac s početkom u 10:00.

Dijete treba doći u PRATNJI RODITELJA ili STARATELJA

/ nije potrebno donijeti školski pribor /

Doček učenika 1. razreda održat će se ispred školskih zgrada. U slučaju kiše prijem učenika 1. razreda trajat će 15 minuta u školskim prostorijama.

 

 [više]

POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE

Autor: Milana Međimorec, 31. 8. 2020. 20:07

Organizacija nastave

 
 
Poštovani roditelji, na današnjem sastanku s gradonačelnikom Dujmićem, njegovim suradnicima i članovima Stožera civilne zaštite dogovorena je organizacija nastave u školskoj godini 2020./2021. u Osnovnoj školi „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija prema naputcima i smjernicama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Školska godina započinje 7. rujna 2020. godine i svi će učenici imati nastavu u školi. Učenici mlađih razreda na nastavu će uvijek ići u jutarnjoj smjeni i nastavni sat će u svim školskim zgradama, izuzev matične škole, trajati 45 minuta. U matičnoj školi, gdje će od ove školske godine biti i učenici 4. razreda, nastava će se organizirati u dvije smjene za učenike od 5. do 8. razreda. Jedan tjedan učenici će ići u školu ujutro, a drugi tjedan poslije podne te će školski sat za njih trajati 40 minuta. Javni gradski prijevoz KD Autotroleja trebao bi se podesiti prema rasporedu učenika u obje smjene.

Izborna, dodatna i dopunska nastava uglavnom će se organizirati na daljinu.

Produženi boravak organizirat će se u svim zgradama za učenike 1., 2. i 3. razreda uz financijsku potporu osnivača koji će svim učenicima i zaposlenicima škole osigurati po dvije platnene maske.

Prema naputku Stožera civilne zaštite molimo sve roditelje da se testiraju ako su tijekom posljednjih 14 dana boravili  u krajevima u kojima je povećana mogućnost zaraze (u Hrvatskoj ili inozemstvu) ili imaju bilo kakvih sumnji.

Molimo vas da redovito pratite mrežne stranice škole kako biste pravodobno bili informirani.

Odgovornim postupanjem najbolje ćemo zaštiti sve učenike i djelatnike škole prije početka i tijekom nastave.

Svi se veselimo početku nove nastavne godine koja će za sve učitelje, učenike i roditelje biti veliki izazov.

Milana Međimorec, v.d. ravnateljica

 [više]

VAŽNO - ZAŠTITA DJECE NA INTERNETU!

Autor: Fredi Glavan, 17. 12. 2019. 13:04


Poštovani, slijedom naknadne obavijesti zaprimljene od HAKOM-a, upućujemo Vas da su njihove publikacije vezane uz zaštitu djece na Internetu dostupne na poveznici https://www.hakom.hr/default.aspx?id=1504
a video sadržaj "Kako zaštiti djecu na internetu" je dostupan na poveznici 
https://www.youtube.com/watch?v=zXxXfCbW0ss .

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 CMS za škole logo
Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija / Nova cesta 53, HR-51410 Opatija / os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr / ured@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju