preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija

Vijesti iz Razredne nastave (RN)

OSVOJENO 2.MJESTO NA KREATIVNO LIKOVNOM NATJEČAJU „VOLIM MLIJEKO“ 2020.

Autor: Marijana Mavić, 1. 4. 2021. 14:20

Na deveti kreativni likovni natječaj  “VOLIM MLIJEKO“ pristiglo je čak 8850 radova, a naša učenica Petra Cupać iz 2.b s mentoricom Gordanom Jedriško Popeškić osvojila je visoko 2. mjesto.

Petrin će crtež krasiti pakiranje mlijeka te će nas uveseljavati s polica trgovina. Naše su novinarke kratko razgovarale s Petrom i saznale razne zanimljivosti. Uživajte u čitanju.

 [više]

SRETAN USKRS!

Autor: Marijana Mavić, 1. 4. 2021. 13:45

Mali kreativci iz 3.a žele vam Sretan Uskrs. Donosimo vam njihove predivne radove koje su izradili povodom blagdana Uskrsa. 

 [više]

DAN ŠARENIH ČARAPA U 4.A RAZREDU

Autor: Marijana Mavić, 22. 3. 2021. 21:11

Danas smo obilježili Svjetski dan osoba s Down sindromom noseći šarene čarape koje su postale simbol podrške osobama s Down sindromom te simbol prihvaćanja različitosti. Na taj način dajemo potporu drugačijima osobama.

Učenici su još jednom pokazali da za njih nikakve razlike ne postoje.

Učiteljica:Gordana Bartulović

 [više]

ŠETNJA DO PARKA S KAMELIJAMA!

Autor: Marijana Mavić, 15. 3. 2021. 15:07

Slika vrijedi 1000 riječi, a kada vidimo uživo još više 9.ožujka učenici 4.c razreda sa svojom su učiteljicom Marinom Mavrinac Matulja sat Tjelesne i zdravstvene kulture proveli na zraku, šetajuću  obalom šetnicom "lungomare" do Dražice, gdje se poviše lučice nalazi  mali park s kamelijama. Slijedi nam natječaj likovnih radova na kojem  se upravo našla gđica. Kamelija, neki misle da je slična ruži, a neki  pecivu... Razuvjerila ih je jedinstvena gđica. Kamelija ipak je slična  samoj sebi, posebna na svoj način.

 
 [više]

I 4.B U AKCIJI: ZADADI STABLO, NE BUDI PANJ!

Autor: Marijana Mavić, 11. 3. 2021. 20:54

Učenici 4.b razreda sa svojom su učiteljicom zasadili ružmarin u naš školski vrt. Zašto ružmarin?  Upravo zbog Primorskog kraja kojeg su nedavno obradili i učili o ružmarinu drugim mirodijama koje rastu samo uz more. Mogli su ga namirisati, vidjeti kako izgleda, a uskoro će moći vidjeti njegov cvat koji će biti poslastica našim pčelama. Još jedna lijepa akcije učenika naše škole i učiteljice Marine Crnković.

 [više]

POSADI DRVO, NE BUDI PANJ U 4.C!

Autor: Marijana Mavić, 8. 3. 2021. 21:38

Ipak, najradije boravimo u prirodi, bude se svi senzori. Učenici 4.c razreda s učiteljicom Marinom Mavrinac Matulja sudjelovali su u akciji Zasadi drvo, ne budi panj, te je tako okoliš škole dobio još jednu susjedu, ovog puta gospođicu Jabuku. Čuvajmo prirodu, ona će nas nagraditi. Nas će naša gđica. Jabuka nužnim vitaminima. 

 [više]

AKTIVNOSTI U PRODUŽENOM BORAVKU - 4.a i 4.b!

Autor: Marijana Mavić, 8. 3. 2021. 21:09

Evo i njih! Tu su. Rade.

Biljčice znanja u svoje umove sade.

Radionicama su obilježili datume važne.

Poruke protiv nasilja poprilično su snažne.

Ti marljivi četvrtaši mudrih glava

izvor su divnih zaključaka i inspiracija prava.

Razmišljaju mnogo, zabavljaju se i uče,

ali i pišu zadaću (da ne moraju kod kuće).

Maštaonice, radionice, igre razne,

škrinjice s idejama ne ostaju prazne.

Mašta je radila i ideje za maškare su navirale

pa su se u razredu neke čudne face pojavile:

bebe, baba, vražićak, božica,

„teta“ iz vrtića, bambi, trolica,

provalnik, imigrant, olovka girl, dama,…

Što da vam kažemo, prava drama!

Bacite pogled i uvjerite se u to,

pogledajte kako su uživali u boravku prvih dana sto.

 

Veseli pozdrav od učiteljica i učenika 4.a i 4.b!

Klikni više za fotografije :) 

 [više]

ZASADI STABLO, NE BUDI PANJ!

Autor: Marijana Mavić, 6. 3. 2021. 08:45

Vrijedne ruke učenika iz 2.b razreda zasadile su danas dva stabalca masline u školskom vrtu male škole Volosko. Učenici su na satu SRO-a i PID-a  učili i ponavljali o Zdravlju i odgovornom odnosu čovjeka prema sebi i prirodi. Na tportalu pročitali smo 10 razloga zašto treba voljeti drveće, te smo stoga i  sudjelovali u Kampanji „Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.”koja se održava u razdoblju od 1.3. do 7.3.2021. godine., a provodi ju  Udruga “Zasadi stablo, ne budi panj!“

Učiteljica Gordana Jedriško Popeškić

 [više]

VJEŽBE EVAKUACIJE U PODRUČNIM ŠKOLAMA

Autor: Marijana Mavić, 5. 3. 2021. 22:39

U četvratk 4. ožujka 2021. u područnim školama Ičići i Veprinac održala se vježba evakuacije u slučaju potresa u kojoj su sudjelovati pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Opatija. U Ičićima vježba je počela u 8:30, a u PŠ Veprinac u 10:00 sati. Vatrogasci su prije vježbe pokazali učenicima kako se ponašati za vrijeme potresa, a posebnost vježbe bio je potražni pas. Vatrogasci su pokazali učenicima  način na koji on pronalazi stradale u potresu.

Novinarke: Meri Kružić i Ruta Šimunić

 [više]

EKOLOŠKA RADIONICA

Autor: Marijana Mavić, 27. 2. 2021. 21:46

U srijedu, 24.2.2021., učenici 3.b razreda, koji pohađaju produženi boravak, sudjelovali su u ekološkoj radionici u trajanju od sat vremena. Ekološka radionica održala se u suradnji s udrugom Žmergo. Cilj radionice bio je utvrditi razliku otpada i smeća te upoznati učenike s pravilnim razvrstavanjem otpada. Navedenu radionicu vodila je predstavnica udruge Žmergo gospođa Diana Kovačić.

Učenici su sudjelovali u različitim edukativno-zabavnim aktivnostima, poput Memory igre na kartonima, „Školice“ s razvrstavanjem otpada u pravilne kutije (papir, plastika, e-otpad, metal), kuglanje, preskakanje vijače izrađene od plastičnih vrećica i slično.

Učenici su pozitivno evaluirali ekološku radionicu te je spontano nazvali „ekološkom igraonicom“.

Ameli Širola

 [više]

USPJEH UČENIKA 2.B RAZREDA NA LIKOVNO-LITERALNOM NATJEČAJU

Autor: Marijana Mavić, 7. 2. 2021. 20:28

Nekoliko učenika 2.b razreda svojim je tekstovima, pjesmama i crtežima na temu „lovranski marunić“ za vrijeme miće marunde doprinijelo nastanku knjižice „Kroz crtež i priču o lovranskom maruniću“. U knjižici su objavljeni radovi Krunoslava Brguljana Rote, Emme Dessardo, Eny Šušak, Erika Golubovića, Martine Grozić, Emme Jelovice i Erika Stankovića Tresoglavića, a nagrađeni su Eny Šušak i Erik Golubović. Svi učenici dobili su knjižicu i mali poklon. Čestitamo našim mališanima i ponosni smo što tako uspješno predstavljaju našu školu.

Novinarka: Anja Kučić, 6.b

 [više]

LEPRINAC TANCA JERUSALEMU!

Autor: Marijana Mavić, 24. 12. 2020. 20:33

Učenici područne škole Veprinac prihvatili su izazov i uz pomoć svojih učiteljica otplesali na pjesmu „Jerusalema“ uz poruku da svima na svijetu žele sreću, mir i zdravlje 😊.

 Rasplesane učenike i njihove učiteljice pogledajte na linku: Jerusalema va Leprince 

 [više]

OBILJEŽEN "ČA DAN"! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marijana Mavić, 27. 11. 2020. 21:09

Dana 24. i  25.11.2020. u našim školskim zgradama i oko njih snimana je šesta epizoda nove emisije koja njeguje čakavsko narječje naziva "Mularija", a na taj smo način obilježili naš “Ča dan” koji ipak nije mogao biti kao inače zbog posebnih uvjeta u kojima se trenutno nalazimo.

 [više]

NAŠE DJEČJE MUDROSTI

Autor: Marijana Mavić, 25. 11. 2020. 09:57

 
U znak sjećanja i zahvalnosti omiljenom dječjem piscu i novinaru MLADENU KUŠECU koji je svojim životom i radom veselio nas i djetinjstvo naših roditelja, baka i djedova.
Hvala mu jer je svojim životom i radom pružio djeci poštovanje koje zaslužuju i podario nam brojna djela koja će veseliti i obogatiti još mnogobrojnu djecu u budućnosti!
 [više]

Arhiva naših vijesti   
 CMS za škole logo
Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija / Nova cesta 53, HR-51410 Opatija / os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr / ured@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju