preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija

Vijesti iz Razredne nastave (RN)

ZASADI STABLO, NE BUDI PANJ!

Autor: Marijana Mavić, 6. 3. 2021. 08:45

Vrijedne ruke učenika iz 2.b razreda zasadile su danas dva stabalca masline u školskom vrtu male škole Volosko. Učenici su na satu SRO-a i PID-a  učili i ponavljali o Zdravlju i odgovornom odnosu čovjeka prema sebi i prirodi. Na tportalu pročitali smo 10 razloga zašto treba voljeti drveće, te smo stoga i  sudjelovali u Kampanji „Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.”koja se održava u razdoblju od 1.3. do 7.3.2021. godine., a provodi ju  Udruga “Zasadi stablo, ne budi panj!“

Učiteljica Gordana Jedriško Popeškić

 [više]

VJEŽBE EVAKUACIJE U PODRUČNIM ŠKOLAMA

Autor: Marijana Mavić, 5. 3. 2021. 22:39

U četvratk 4. ožujka 2021. u područnim školama Ičići i Veprinac održala se vježba evakuacije u slučaju potresa u kojoj su sudjelovati pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Opatija. U Ičićima vježba je počela u 8:30, a u PŠ Veprinac u 10:00 sati. Vatrogasci su prije vježbe pokazali učenicima kako se ponašati za vrijeme potresa, a posebnost vježbe bio je potražni pas. Vatrogasci su pokazali učenicima  način na koji on pronalazi stradale u potresu.

Novinarke: Meri Kružić i Ruta Šimunić

 [više]

EKOLOŠKA RADIONICA

Autor: Marijana Mavić, 27. 2. 2021. 21:46

U srijedu, 24.2.2021., učenici 3.b razreda, koji pohađaju produženi boravak, sudjelovali su u ekološkoj radionici u trajanju od sat vremena. Ekološka radionica održala se u suradnji s udrugom Žmergo. Cilj radionice bio je utvrditi razliku otpada i smeća te upoznati učenike s pravilnim razvrstavanjem otpada. Navedenu radionicu vodila je predstavnica udruge Žmergo gospođa Diana Kovačić.

Učenici su sudjelovali u različitim edukativno-zabavnim aktivnostima, poput Memory igre na kartonima, „Školice“ s razvrstavanjem otpada u pravilne kutije (papir, plastika, e-otpad, metal), kuglanje, preskakanje vijače izrađene od plastičnih vrećica i slično.

Učenici su pozitivno evaluirali ekološku radionicu te je spontano nazvali „ekološkom igraonicom“.

Ameli Širola

 [više]

USPJEH UČENIKA 2.B RAZREDA NA LIKOVNO-LITERALNOM NATJEČAJU

Autor: Marijana Mavić, 7. 2. 2021. 20:28

Nekoliko učenika 2.b razreda svojim je tekstovima, pjesmama i crtežima na temu „lovranski marunić“ za vrijeme miće marunde doprinijelo nastanku knjižice „Kroz crtež i priču o lovranskom maruniću“. U knjižici su objavljeni radovi Krunoslava Brguljana Rote, Emme Dessardo, Eny Šušak, Erika Golubovića, Martine Grozić, Emme Jelovice i Erika Stankovića Tresoglavića, a nagrađeni su Eny Šušak i Erik Golubović. Svi učenici dobili su knjižicu i mali poklon. Čestitamo našim mališanima i ponosni smo što tako uspješno predstavljaju našu školu.

Novinarka: Anja Kučić, 6.b

 [više]

LEPRINAC TANCA JERUSALEMU!

Autor: Marijana Mavić, 24. 12. 2020. 20:33

Učenici područne škole Veprinac prihvatili su izazov i uz pomoć svojih učiteljica otplesali na pjesmu „Jerusalema“ uz poruku da svima na svijetu žele sreću, mir i zdravlje 😊.

 Rasplesane učenike i njihove učiteljice pogledajte na linku: Jerusalema va Leprince 

 [više]

OBILJEŽEN "ČA DAN"! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marijana Mavić, 27. 11. 2020. 21:09

Dana 24. i  25.11.2020. u našim školskim zgradama i oko njih snimana je šesta epizoda nove emisije koja njeguje čakavsko narječje naziva "Mularija", a na taj smo način obilježili naš “Ča dan” koji ipak nije mogao biti kao inače zbog posebnih uvjeta u kojima se trenutno nalazimo.

 [više]

NAŠE DJEČJE MUDROSTI

Autor: Marijana Mavić, 25. 11. 2020. 09:57

 
U znak sjećanja i zahvalnosti omiljenom dječjem piscu i novinaru MLADENU KUŠECU koji je svojim životom i radom veselio nas i djetinjstvo naših roditelja, baka i djedova.
Hvala mu jer je svojim životom i radom pružio djeci poštovanje koje zaslužuju i podario nam brojna djela koja će veseliti i obogatiti još mnogobrojnu djecu u budućnosti!
 [više]

Arhiva naših vijesti   
 CMS za škole logo
Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija / Nova cesta 53, HR-51410 Opatija / os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr / ured@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju