preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija

 > eTwinning
eTwinning

LET`S STEM!

Autor: Marijana Mavić, 27. 11. 2020. 09:21

Let’s STEM je eTwinninng projekt koji ima za cilj da učenici kroz projekt nauče da je znanost sastavni dio života a sve kroz niz aktivnosti tijekom nastave i Eko grupe učenici 1.A razreda su kroz nekoliko područja znanosti,informatike,matematike i dr. proveli i dizajnirali zanimljive aktivnosti,eksperimente u grupi.

Osnovni cilj ovakvih aktivnosti je razvijanje kompentencija za cjeloživotno učenje, kritičko razmišljanje ,poduzetništvo,upornost,preciznost,strpljivost, usredotočenost na rješavanje zadataka , a sve na zanimljiv i primjeren način dobi učenika.

Biljana Mušan

 [više]

eTwinning- EU Code week-PixelArt

Autor: Marijana Mavić, 30. 10. 2020. 11:47

U mjesecu listopadu učenici 1.A razreda sudjelovali su u Europskom tjednu programiranja  na  eTwinning plaformi  projektom za učenike nižih razreda EU Code week-PixelArt.

 

 [više]

eTwinning - o projektu

Autor: Marijana Mavić, 1. 10. 2020. 11:51

eTwinning je jedna od aktivnosti programa Erasmus+.Programa za cjeloživotno učenje koja za cilj ima potaknuti europske škole na suradnju korištenjem informatičko-komunikacijske tehnologije.

Temeljna zamisao eTwinninga je da europske škole putem platforme, surađuju, dijele nastavne sadržaje i uče jedna od drugih. Projektima eTwinninga potiču se i razvijaju IKT vještine učenika, razvoj interkulturalne svijesti i poboljšavaju njihove komunikacijske vještine.

eTwinning je sigurno i provjereno on-line okružje za učitelje i učenike. Agencija za mobilnost i programe Europske unije provjerava sve korisnike i prati i nadgleda tijek svih aktivnosti.

 

 [više]

Šetnja kroz godišnja doba Eko grupe 3.b razreda

Autor: Serena Calderara Cvjetović, 14. 6. 2019. 12:43

Tijekom godine vrijedni učenici 3.b razreda Eko grupe realizirali su e-Twinning projekt Šetnja kroz godišnja doba  koji se provodi u osam država EU.

Cilj projekta je razvijanje ljubavi prema prirodi ,poticanje zanimanja za istraživanje promjena u prirodi ,uočavanje karakteristika godišnjih doba i skupno povezivanje znanja s osobnim iskustvom.

Tijekom godine učenici su rado i sa zanimanjem sudjelovali u realizaciji Projekta kroz razne likovne,literarne aktivnosti,igre u prirodi,izradom plakata,kvizova,pjesmom i plesom .Isto tako ih je zanimalo što njihovi vršnjaci iz drugih država rade pa su rado pogledali stranice na Twinspace.

Biljana Mušan

                                                

 [više]

 CMS za škole logo
Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija / Nova cesta 53, HR-51410 Opatija / os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr / ured@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju