preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija

Vijesti iz Predmetne nastave (PN)

Obilježena 76. obljetnica stradavanja 108 partizana

Autor: Serena Calderara Cvjetović, 14. 10. 2019. 10:07

U suradnji s UABA – om Opatija, Savezom antifašističkih boraca Primorsko – goranske županije i Udrugom antifašista i antifašističkih boraca Bakar, na Hreljinu je obilježena 76. obljetnica stradavanja 108 partizana.

U vihoru Drugog svjetskog rata, 6. i 7. listopada 1943. godine, tijekom njemačke ofenzive, živote su izgubili borci 2. brigade 13. Primorsko – goranske divizije. Komemoraciji su prisustvovali i učenici sedmih razreda naše škole, te su tom prilikom pročitali prigodne tekstove, položili vijenac i zapalili svijeću za sve stradale. Na kraju svečanosti, okupljenima se obratio predsjednik SABA – e PGŽ – a, gospodin Dinko Tamarut te se zahvalio školama, OŠ Rikard Katalinić Jeretov i OŠ Hreljin na promicanju antifašističkih vrijednosti generacijama koje dolaze.

 

Ivo Petričević, profesor Povijesti

 [više]

AKCIJE SAKUPLJANJA PAPIRA 2019./2020.

Autor: Serena Calderara Cvjetović, 4. 10. 2019. 10:48

U ovoj školskoj godini održat će se dvije akcije sakupljanja papira. Prva akcija planirana je za predzadnji tjedan listopada, a druga za prvi tjedan travnja. Kako ovisimo o vremenskim prilikama, točan datum objavit ćemo na web stranici škole nekoliko dana ranije.

Anja Malvić

 [više]

Održan KIDS King of Učka

Autor: Serena Calderara Cvjetović, 4. 10. 2019. 08:33

Dana 28. rujna 2019. učenici Osnovne škole „R.K. Jeretov“ Opatija sudjelovali su u događanju KIDS King of Učka koje je bilo organizirano u ACI marini Ičići u sklopu događanja King of Učka.

Za učenike je organizirana utrka virtualnim trenažerima za dječake i djevojčice u dobi od 9 do 12 godina te edukativno-informativna igra o razvrstavanju otpada.

Naši su učenici postigli zapažene rezultate u aktivnosti. Podupirale su ih školska pedagoginja i učiteljice Marina Dadić i Kristina Krapić.

                                                                                                                     Kristina Krapić

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 CMS za škole logo
Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija / Nova cesta 53, HR-51410 Opatija / os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr / ured@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju