preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija

Upravljanje školom

Školom upravlja: Ravnatelj, Školski odbor, Učiteljsko vijeće.

Uvažavaju se mišljenja i naputci: Vijeća roditelja, Vijeća učenika.


Vijesti o upravljanju školom

NADOKNADA nastave - Novi usvojeni kalendar rada škole (usvojio je Školski odbor na prijedlog Vijeća roditelja)

Autor: Fredi Glavan, 6. 1. 2020. 18:34

SUTRA, 7.1.2020. (utorak) - PRVI DAN NADOKNADE

Izmjena godišnjeg kalendara rada škole izabrana na sastanku Vijeća roditelja i usvojena na sastanku Školskog odbora

Prijedlog izmjene godišnjeg kalendara rada škole usvojen na sastanku Vijeća roditelja, održanog srijeda 11.12.2019. u 18 h. Prijedlog je konačno usvojio Školski odbor. Usvojena izmjena je poslana Gradu Opatiji i PGŽ, u skladu s dopisom MZO od 6. prosinca 2019.

Vijeće roditelja je raspravljalo o tri inačice mogućeg izmijenjenog novog kalendara. Razmatrane ostale inačice su bile bez radnih subota i podrazumijevale su produženje nastavne godine iza 19. lipnja 2020., što većinom nazočnih članova nakon rasprave nije prihvaćeno.

Napominjemo kako se usvojeni novi kalendar kod nekih razreda razredne nastave neće u potpunosti primjenjivati jer su održavali nastavu i u vrijeme štrajka. To znači da će se, u dogovoru sa školom i roditeljima tih odjeljenja te ravnateljem, usvojeni novi  kalendar za njih modificirati. Također, subote nekih događanja u područnim zgradama, koje nisu obuhvaćene kao nadoknadne, ne možemo proglasiti nastavnim subotama.

PLAN NADOKNADE PREDMETNE NASTAVE U ŠK. GOD. 2019./'20.

Svi razredni odjeli rade po danima (od utorka do petka) nastavu tog dana, osim subote 11.1.2020., koja se radi po satnici ponedjeljka.

 

PLAN NADOKNADE RAZREDNE NASTAVE U ŠK. GOD. 2019./'20.    
      7.1.2020. 8.1.2020. 9.1.2020. 10.1.2020. 11.1.2020.
Razrednik/ca   R.odj. UTO SRI ČET PET SUB
SIMČIĆ BAKUNIĆ DANIJELA 1.ič satnica UT satnica SRI satnica ČET satnica PET satnica PON
MALEŠ INGRID 2.ič satnica UT satnica SRI satnica ČET satnica PET satnica PON
KNEŽEVIĆ LJERKA 3.ič satnica UT satnica SRI satnica ČET satnica PET satnica PON
BONAZZA ČEKADA TATJANA 1.ve satnica UT satnica SRI satnica ČET satnica PET satnica PON
BOŽIČEVIĆ  LJILJANA 2.ve satnica UT satnica SRI satnica ČET satnica PET satnica PON
ALBANEŽE SANJA  3.ve satnica UT satnica SRI satnica ČET satnica PET satnica PON
JURAC INES 1.a satnica UT satnica SRI satnica ČET satnica PET satnica PON
JEDRIŠKO POPEŠKIĆ GORDANA 1.b satnica UT satnica SRI satnica ČET satnica PET satnica PON
MANCE DOLORES 2.a satnica UT satnica SRI satnica ČET satnica PET satnica PON
ŠIMONOVIĆ SILVIJA 2.b ne rade ne rade ne rade ne rade ne rade
ABRAM SILVANA 3.a satnica UT satnica SRI satnica ČET satnica PET ne rade
CRNKOVIĆ MARINA 3.b satnica UT satnica SRI satnica ČET satnica PET ne rade
PEKIĆ ANKA 4.a satnica UT satnica SRI satnica ČET satnica PET satnica PON
MUŠAN BILJANA 4.b satnica UT satnica SRI satnica ČET satnica PET satnica PON
BARTULOVIĆ GORDANA  4.c ne rade satnica SRI satnica ČET satnica PET satnica PON

Pregledajte novi kalendar rada škole ovdje

 [više]

Državni blagdan - Dan neovisnosti

Autor: Fredi Glavan, 8. 10. 2019. 08:00

Dan neovisnosti je državni blagdan koji se obilježava u znak sjećanja na dan kad je Hrvatski sabor donio odluku o raskidu svih državnopravnih veza Hrvatske sa Socijalističkom Federativnom Republikom Jugoslavijom (SFRJ). Hrvatska je do tada bila jedna od šest federalnih republika Jugoslavije
Hrvatska je 8. listopada donijela odluku da više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ, te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije. Sukladno tome poručili su da SFRJ više ne postoji.

Istoga dana odluku o napuštanju Jugoslavije donijela je i Slovenija. Odluku o raskidu s Jugoslavijom pročitao je HDZ-ov Vladimir Šeks, tadašnji potpredsjednik Sabora.

 [više]

Svjetski dan učitelja i nagrađene naše kolegice

Autor: Fredi Glavan, 5. 10. 2019. 18:01

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Taj je dan prigoda da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni. Cilj Svjetskog dana učitelja je mobilizirati podršku za nastavnike kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na razinu društvene važnosti i izvući učitelje iz poluanonimnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju. Prigoda je to i za isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini, te da se naglasi važnost te profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji, stoga se taj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. Proglasio ga je UNESCO godine 1994. u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Obrazovna internacionala (EI), svjetska federacija sindikata stručnjaka u obrazovanju sa sjedištem u Bruxellesu, čvrsto vjeruje da Svjetski dan učitelja treba biti međunarodno priznat i obilježavati se u cijelom svijetu. Napori Obrazovne internacionale i njene 401 članice doprinijeli su međunarodnom priznanju i obilježavanju toga dana širom svijeta.

(izvor: Wikipedia)

 

Između 510 odgojno obrazovnih djelatnika škola RH, koji su po prvi puta dobili novčanu nagradu od 10.000,00 kn, našle su se i naše kolegice Dragica Rade i Milana Međimorec. Iskrene čestitke!

 

Čestitam svim kolegicama i kolegama!

 

Ravnatelj: Fredi Glavan

 [više]

Novi krov u zgradi Volosko

Autor: Fredi Glavan, 21. 8. 2019. 22:45

 [više]

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Autor: Fredi Glavan, 5. 8. 2019. 15:34

Hrvatska nacionalna zastava

Danas slavimo značajan dan za povijest Hrvatske!

wiki članak

krčki most

hrt emisije

 

 [više]

!!!!! R A S P O R E D _ P I S A N I H _ P R O V J E R A !!!!!

Autor: Fredi Glavan, 30. 4. 2019. 15:22

Napomena: stari obrazac je postao nepregledan i stoga započinjemo s novim riješenjem  praćenja promjena. (U izradi je novo riješenje) Ravnatelj

 


Izmjena vremenika. Pisanje ispita teme Kralježnjaci iz biologije za sedme razrede odgađa se,  s razlogom da bi imali više vremena za uvježbavanje i ponavljanje. 

7.a   2. 5. 2019. |  7.b   8.5. 2019. | 7.c. 8.5. 2019 | 7.d.   8.5.2019.

Marija Žilić


 

 [više]

50 godina Udruženja obrtnika Opatija

Autor: Fredi Glavan, 6. 4. 2019. 18:26

U ime škole i osobno, kao ravnatelj naše OŠ Rikard Katalinić Jeretov Opatija, čestitam Udruzi obrtnika Opatije 50 godina postojanja. Ono što oni čine desetljećima je izuzetno vrijedno i potrebno društvu i globalnom razvoju čovječanstva. Obrtnici i obrtnička zanimanja su nažalost, razvojem suvremenih tehnologija, nekako neopravdano zanemareni, misleći kako samo visoka tehnologija i kadrovi koji rade u razvoju iste, doprinose boljitku i visokom standardu života. Pri tome se zaboravlja kako upravo u obrtničkim zanimanjima visoka tehnologija nalazi svoju vrlo konkretnu primjenu. Stoga, kad mladi ljudi razmišljaju o svojim poslovnim karijerama, često ih neopravdano traže isključivo kroz fakultetsko formalno obrazovanje. Danas, kao i nekada davno, mladi čovjek ima mogućnost profesionalnog razvoja i uz rad. Zašto ne ući nakon srednje škole u radne odnose izborom struke koja omogućava daljnje dokvalifikacije do visokih razina stručnosti. Današnja tehnologija upravo to i omogućava puno lakše i brže nego nekada u doba prethodnih industrijskih revolucija. Stoga, čestitam još jednom Udruženju obrtnika Opatije na uporom promicanju ovih ideja.

Ravnatelj škole: Fredi Glavan, prof.

 [više]

Zahvala školi za pripremu istraživanja eTIMSS 2019.

Autor: Fredi Glavan, 9. 3. 2019. 12:20

Čestitamo našim učenicima/cama i mentorici kolegici Dragici Rade i pomoći kolegice pedagoginje Nade Lovretić!

 

Poštovani ravnatelji osnovnih škola, poštovani školski koordinatori i provoditelji TIMSS istraživanja, zahvaljujemo na dosadašnjoj suradnji s Centrom u obavljanju svih pripremnih aktivnosti za provedbu TIMSS-a 2019. Kako ste upoznati, provedba započinje 18. ožujka i trajat će sve do proljetnih praznika u travnju. Zahvaljujemo svim školskim koordinatorima i djelatnicima škola na uspješnom priključivanju ovome istraživanju. Također smo zahvalni onima koji su do sada uspjeli osigurati zadovoljavajući odaziv i potpisivanje suglasnosti roditelja/skrbnika učenika za sudjelovanje u ovom važnom istraživanju te pozivamo još jednom one koji su u tome dijelu naišli na određene izazove da pokušaju još jednom motivirati roditelje i učenike odabranih razrednih odjela da nam se pridruže.

TIMSS istraživanje prati trendove u postignućima učenika u području matematike i prirodoslovlja već treći ciklus u Republici Hrvatskoj i stoga predstavlja važan izvor podataka za kreiranje obrazovne politike. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja, kao njegov provoditelj, stoji Vam na raspolaganju za svu organizacijsku podršku kako bismo i ovaj put uspješno proveli TIMSS u našoj zemlji.

Srdačan pozdrav, Ivana Katavić

Ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 CMS za škole logo
Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija / Nova cesta 53, HR-51410 Opatija / os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr / ured@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju