preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija

 > Naslovnica
Najnovije vijesti Škole

43. PROLJEĆE U RONJGIMA

Autor: Kristina Krapić, 8. 6. 2022.

43. Proljeće u Ronjgima održalo se 1.6.2022. u prostorima rodne kuće Ivana Matetića Ronjgova u Ronjgima. Ovaj susret učenika organizira rad u umjetničko-stvaralačkim radionicama u kojima se, pod vodstvom voditelja-mentora prožimaju aktivnosti, oblici rada i sadržaji susreta. Osnovno polazište rada svih radionica su sadržaji našeg zavičaja. 

Učenice koje su sudjelovale na manifestaciji su Lejla Jukić (5.b), Helena Katalinić i Mia Ferlan (6.a), Petra Butorac (7.b), Paola Janjetić i Pia Petričić Ferlin (7.c), Valentina Dušić, Dea Tončinić, Tea Tončinić i Sara Železnik (8.d). Navedene učenici sudjelovale su u zborskoj radionici.

 Kroz program su nas vodile učiteljice naše škole koje su imale radionicu novinarstva, a to su Marina Mavrinac Matulja, Tatjana Bonazza Čekada i Sanja Albaneže. Na samom početku predstavile su se radionice koje su se odvijale u prijepodnevnim satima: likovna radionica, kipari, fotografi, mladi glagoljaši, novinari, mladi skladatelji i zborska radionica. Uslijedilo je predstavljanje nagrađenih učenika literarnih radova „Čakavčići pul Ronjgi “.

Nakon što su se sve radionice predstavile te pročitali nagrađeni učenici, podijeljena su priznanja učiteljima i školama. Ponosni smo što je naša škola uvijek dio ove lijepe manifestacije.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija / Nova cesta 53, HR-51410 Opatija / os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr / ured@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju