preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija

Vijesti iz sportskog života škole

OBILJEŽAVANJE 7. OPATIJSKOG SPORTSKOG DANA

Autor: Marijana Mavić, 15. 9. 2020.

Dana 10.rujna 2020. učenici naše škole obilježili su 7. Opatijski sportski dan. Iako su okolnosti malo izmijenjene, učiteljice i učenici su na razne načine dali svoj doprinos te vam donosimo pregled samo nekih da vidite kako nam je bilo veselo:

Učenici 1.razreda PŠ Ičići sportski dan obilježili su na školskom igralištu. Koristeći obruče upoznali su značenje olimpijskih krugova, a zatim su obruče iskoristili za vježbanje i igru (poštujući propisane mjere distance).

Učiteljica Ljerka Knežević

 

 

Učenici 3. r. PŠ Ičići Opatijski sportski dan obilježili su na satu Likovne kulture svojim likovnim radovima.

Učiteljica: Ingrid Maleš

 

I učenici 4.a i 4.b su sa svojim učiteljicama obilježili  Opatijski sportski dan, a ujedno obilježili Hrvatski olimpijski dan koji se tradicionalno slavi 10.rujna.
Odjenuti u bijele majice, učenici su danas kroz razne aktivnosti na satu TZK prigodnim aktivnostima obilježili Hrvatski olimpijski dan. Na satu Hrvatskoga jezika i satu Likovne kulture učenici su pisali poruke na temu zdravog života i crtali po vlastitom odabiru najdraže sportske aktivnosti.
U vedrom raspoloženju i sportskom duhu obilježili smo Dan olimpizma s ciljem podizanja svijesti o važnosti redovnog bavljenja tjelesnim aktivnostima.

Učiteljice: Gordana Bartulović i Marina Crnković

 

Učenici 2.b razreda obilježili su Hrvatski olimpijski dan nošenjem bijelih majica, listanjem brošure “ Reci DA sportu u Opatiji” online, izradom crteža -poruka, te tjelovježbom na školskom dvorištu. 

Učiteljica Gordana Jedriško Popeškić

 

U 2 r. PŠ Ičići učenici su pogledali prezentaciju o olimpijskim igrama te vježbali i igrali štafetne igre. Pisali su i crtali na temu Što želim u svojem gradu od sportskih sadržaja za djecu. 

CMS za škole logo
Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija / Nova cesta 53, HR-51410 Opatija / os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr / ured@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju